Metro Gross İş Başvurusu, Çalışma Şartları ve Maaşları 2023

Ülkemizin büyük bir bölümünde faaliyet gösteren ve yabancı bir sermaye döngüsüne sahip olan Metro Gross firması, Gross Market çalışmasıyla da kendini geliştirmeye devam ediyor. Büyük market statüsü kazanan Metro şirketi, dış ülkelerin yanı sıra Türkiye’de de kendini sevdirmeyi başardı. Peki Metro Gross firmasında çalışılır mı, çalışılırsa ne kadar maaş alınır ve hangi şartlarda çalışılır?

Metro Gross Çalışma Şartları

Metro Gross firmasında, haftalık 45 saat çalışırsınız ve bu çalışma sürecinizi kesinlikle aşamazsınız. Günlük 7.5 saat çalışacağınız gibi, bu çalışma süresine çay ve yemek molaları da dahil olmayacaktır. Vardiyalı bir sistemle personel çalıştıran Metro Gross, zaman zaman yoğun olduğu için personellerine fazla mesai yaptırsa da, resmi tatiller dışında mesai ödemesi yapmamaktadır. Ayrıca haftada bir gün tatil yapabilir, yıllık çalışma sürenizi doldurduğunuz taktirde de 14+2 gün yıllık izninizi alabilirsiniz.

Metro Gross Maaşı

Metro Gross firmasının personel maaşları asgari ücretten %30 oranında daha fazladır. Personel servisi ve yemeği firmaya ait olurken, bazı hak edişler de personele verilmektedir. 1650 TL maaş + 100 TL market yardımı alan personeller, farklı hak edişlerden de faydalanabilir.

Hak Edişler: 275 TL Prim, 200 TL Market Yardımı, 250 TL Mayıs Ayı Giyim Yardımı, 600 TL Ağustos Ayı Yakacak Yardımı, 250 TL Ramazan ve Kurban Bayramı Yardımı ve 125 TL Yılbaşı hak edişlerinden faydalanabiliyorsunuz. Kısacası firmada Maaş+Prim+Yemek+Yol+Hak edişler ile çalışmanız mümkündür.

Sevebilirsin...

5 Yanıt

  1. Ahmet dedi ki:

    2013 yıllarında firma elemanıydım (Metro bünyesinde değil). Firmanın ürünleri (neredeyse) hariç diğer tüm işleride yaptırıyorlardı ama hakları var bazı durumlarda firmanın kabul etmeyeceği işleri (örn izin gibi) işlerede yardım ediyolardı. Bu konuda şikayetim yok zaten. Neyse okulumu ve askerlik hizmetimi tamamladıktan sonra aynı şubede Ev Eşyaları bölümüne işe alındım (tabi müdür felan tanıdık olduğu için). 2016 yılında girmiştim işe tabi o zamanlar 3 ayda bir çift maaş ikramiyesi vardı. İlk zamanlar çok iyiydi herşey, maaşlar zamanında yatıyor, sabah vardiyasında sabah 7 öğlen 4’de evde oluyosun zamanın sana kalıyor falan çok iyiydi herşey fakat birkaç ay sonra yöneticiler artık işi sulandırmaya başlamıştı. Sana ait olmayan görevleri yaptırıyolardı. Geç kalmak gibi bir lüksün yoktu eğer geç kalırsan maaş kesintisi bi kenara çok aşırı bir şekilde göze batıyosun ve elemanlar arasında mimleniyorsun gibi birşey söz konusu. Günler geçtikçe yaptığın işi beğenmeyip herkezin içinde (müşteriler dahil) rencide ve rezil edecek kadar aşağılayarak bağıran yöneticiler, yöneticilere ciddi ciddi yağ çeken sözde imza yetkisine sahip personeller ve bu personelin sende açtığı psikolojik travma vs.. Yani belki inanmayacaksınız bana (olurmu öyle şey diyeceksiniz) ama askerliğim burdan daha rahat geçti diyebilirim. Yani komutan bile herkezin içinde bu kadar rencide etmemiştir beni. Öyle yağdanlıkla gezen personeller var ki bikeresinde en zoruma giden olayım şuydu; Ev eşyaları bölümünün yanında medya bölümü vardı ve yerde kitaplar duruyordu. Oranın elemanı sanırım lavaboya gitmişti. Ben ve yanımdaki zeytinyağı personelimle birlikte reyon düzenlerken yerde Kuran-i Kerim olduğunu gördüm ve onu kaldırıp rafa koyacakken zeytinyağı personeli kaba bir tonla “işine bak” diye seslendi. Dedim ki “Sadece kaldırıp rafa koyucam okumuycam” dedim ve sonra daha bir kaba tonla “sanane senin işin değil o” vs.. Tabi bu zeytinyağı dediğim personel bayandı. Yani ne iş ahlakı ne vicdan ne merhamet hiçbir şey söz konusu değil bu firmada. Hamallığı inşaatlarda aramayın gerçek hamallık deneyimi isterseniz buyrun başvurun. Bu yağcılık ve yöneticilerin ağır ithaamları yüzünden istifa etmek zorunda kaldım çünkü son zamanlarda lavaboya gitsem bile telefonla (sanki uşağını) arayıp “bana sormadan tuvalete gitmeyeceksin” gibi sert uyarılara maruz kalıyodum. Allah kimseyi düşürmesin böyle bir firmaya.. Zaten en son 2016 sonuna doğru 3 aylık çift maaş primi kalktı ve birçok işçiyi sorgusuz olarak çıkarttılar hatta içlerinde en çok Bölüm müdürleri vardı. Yani orda yükseliyim kariyerim olsun vs.. boşuna ümitlenmeyin derim..

  2. kim dedi ki:

    Bu eski ucretler sanirim

  3. Tugce dedi ki:

    Açıktan liseyi okuynlar girebiliyolarmı işe

  4. Emine dedi ki:

    Merhaba ben sincan ankarada oturuyorum markette kasiyerlik yaptim metro grossda kasiyerlik yapmak istiyorum işe çok ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevinirim

  5. Ali dedi ki:

    Metro da part time çalıştırıyor mu ve şartları ve fiyatını bilen var mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.