Plasiyer Çalışma Şartları ve Maaşlar 2023

Perakendecilik Dünya ve ülkemiz üzerinde hızla büyüyen bir iş kolu olmaya başladı. Tabii ki bu iş kolu büyüdükçe, bazı işlere de firmalar tarafından doğal olarak yetişilemiyor. Bu nedenle firmalar arasında iletişimi sağlayan ve ürün teslimini yapan kişilere de Plasiyer deniyor. Plasiyerlik yapan insanlar, X firmasından aldığı malı fatura veya para karşılığında Y firmasına teslim ediyor. Kısacası tedarikçi firmaların, satıcı firmalara ürün ulaştırabilmeleri için Plasiyerlik tam bir köprü görevi görüyor. Peki Plasiyer olmanın şartları nedir, nasıl çalışılır ve ne kadar maaş alınır?

Plasiyer Çalışma Şartları

Plasiyerlik konusunun çalışma şartları, teslim alınan ve teslim edilecek mala göre değişmektedir. Örneğin süt ürünleri ve tavuk gibi malların teslimini yapması gereken Plasiyer, sabahın çok erken saatlerinde kalkıp işe başlamalıdır. Tabii ki bu iş süresi, diğer kişilere göre daha kısa sürebiliyor. Gün içinde çalışma saatini genel olarak düşünürse, bu saatin 7 civarını bulacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Cumartesi günleri işler daha erken biter ve Pazar günleri de Plasiyer olarak çalışanların izin günüdür.

Plasiyer Maaşları

Plasiyer maaşları da şartlarda olduğu gibi firmadan firmaya değişkenlik göstermektedir. Örneğin bazı firmalar asgari ücretle Plasiyer çalıştırırken, bazı firmalar da yapılan satıştan %1 komisyonu Plasiyerlere veriyor. Mesela Plasiyer, 100.000 TL’lik ürünün teslimini yaptıysa, %1 komisyon olarak firma çalışana 1.000 TL vermek zorunda oluyor. Firmalar Plasiyerlerin yemek ücretlerini karşıladıkları gibi, aynı zamanda çoğu zaman da şirket araçlarını teslim edebiliyorlar. Kısacası Plasiyerlerin karşısına Maaş + Prim + Yemek Ücreti gibi bir tablo çıkıyor. Ayrıca sabahları çok erken iş başı yapan çalışanlara da, şirket tarafından servis imkanı sağlanıyor.

 

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.