Gribe Karşı Çocuklarımızı Koruma Yolları
Çocuklarda gribal enfeksiyonlar sonbaharda ve kış aylarında daha sık görülüyor. Peki Gribe Karşı Çocuklarımızı Koruma Yolları nelerdir ?
Çocukların gripten korunması için bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesine ve hijyenin artırılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
Kış aylarının en çok görülen hastalığı grip. Özellikle annelerin çocuklarını korumak için bin bir çeşit yol denediği grip hastalığı, basit bir hastalık gibi görülse de çocuklarda biraz ağır geçiyor. Ateş, uykusuzluk, kusmaya yol açan gribin çocuk üzerindeki en büyük etkisi ise kilo kaybı.
Gribe Karşı Çocuklarımızı Koruma Yolları
Grip Nedir ?
Genellikle soğuk algınlığı ile oluşan, influenza adı verilen bir virüsün sebep olduğu, mevsimsel, yaygın, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. Grip kişiler ve toplumlar üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahipdir. Basit gibi görülsede gribin çaresi hala bulunamamıştır.
Etkli olarak Gribe Karşı Çocuklarımızı Koruma Yolları ise;
* Hasta kişilerin çocuğunuz yaklaşmasına izin vermeyin,
* Çocuklarınızı tuvalet sonrasında ve yemek öncesi ve sonrasında ellerini mutlaka yıkamasını teşvik edin. Eğer okula gidiyorsa okul dönüşü mutlaka elini ve yüzünü yıkaması konusunda çocuğunuzu uyarın.
* Özellikle kış gibi virüsün en çok bulaşacağı dönemlerde bardak, çatal, bıçak gibi ağıza alınan eşyaları aile arasında paylaştırın ve herkesin kendine ait yemek yeme gerecinin olmasına dikkat edin.
* Hasta çocuğunuzu okula veya kreşe göndermeyin. Böylece hem çocuğunuzun evde istirahat ederek astalığı geçirmesini sağlarsınız, hemde hastalığın diğer çocuklara bulaşmasını önlersiniz.
* Çocuğunuza Öksürme ve hapşırma sırasında ağzını ve burnunu kağıt mendil ile kapatmayı, o sırada mendil yoksa kapatma için el yerine kolunu kullanmayı öğretin.
* 6 aylıktan büyük çocuklara grip aşısı yaptırılmaktadır. Ancak bu ailenin vereceği bir karardır.
Grip Belirtileri Nelerdir ?
Grip hastalığına yakalanan çocuklarda belirtiler; Yüksek ateş, Kas, eklem ağrısı, Emmeme/iştahsızlık, İshal, Huzursuzluk, Burun akıntısı, Göz yaşarması, Titreme, Kusma olarak görülür.
Grip Tedavisi Nasıl Yapılır ?
Gribin en önemli tedavisi bol sıvı alımı ve yatak istirahatidir. Ateş bu rahatsızlıktaki en önemli sorundur. Eğer çocuğunuzda ateş başlamışsa mutlaka doktora başvurmanız önerilir. Yada doktor kontrolünde Ateş düşürücüler kullanılabilir, aspirin kullanılmamalıdır.
Hastalığın ilk 48 saatinde 1 yaş üstü çocuklarda antiviral tedaviler doktor kontrolü ile başlanabilir.3-4 günden uzun süren ateş, ateşsiz geçen dönemin ardından ateşin tekrar ortaya çıkması durumu, çocuğunuzun bakteriyel enfeksiyona yakalanmış olabileceği anlamına gelir.
Orta kulak enfeksiyonu, sinüzit, zatürre en sık gözlenen enfeksiyonlardır. Bu durumda doktorunuzun önerisi ile çocuğunuza antibiyotik verebilirsiniz. Grip seyri sırasında kusma, ishal ve mide bulantısı gibi belirtiler çocuklarda daha fazla görülmektedir. Bu belirtiler çok fazla olduğunda hastanede çocuğunuza sıvı desteği yapılması gerekebilir.
NOT: Yukarıdaki bilgiler, öneri amaçlıdır. Lütfen doktorlarınıza danışınız..
Kışın Hastalanmamak için Yenmesi Gereken 10 Yiyecek !