Alın Yağlanması Neden Olur? Nasıl Geçer?

Yağlı cilt, pek çok kişinin başlıca sorunlarından biridir. Gün içerisinde yağlanan burun ve alın çevresi de aynı sorunları beraberinde getirmektedir. Peki, alın yağlanması neden olur? Nasıl geçer?

Alın Yağlanmasının Nedenleri

Yağlı ciltler kadar, kuru ciltler de gün içerisinde alın yağlanma sorunu yaşayabiliyor. Bu durumun başlıca nedenleri; sağlıksız beslenme, düzensiz uyku, fazla tuz tüketimi, yeterli miktarda su tüketiminin yapılmaması, kullanılan kozmetik ürünler, kozmetik ürünlerinin cilt tipine göre seçilmemesi, kullanılan ürünlerin derinlemesine temizliğinin yapılmamasıdır. Aynı zamanda, hormonal değişiklikler de yağlanmalara neden olmaktadır.

Hem görünüş açısından, hem de sağlık açısından yağlanmalar; vücudumuzla ilgili çeşitli sinyalleri bizlere ulaştırmayı amaç edinir. Yüzdeki diğer yağlanmalarda olduğu gibi alın yağlanmalarının nedenleri de en kısa zamanda öğrenilmelidir. Bu yağlanmayı önleyici ve ortadan kaldırıcı adımlar uygulanmalıdır. Alın yağlanmasının önüne geçilmediği taktirde cilt yüzeyinde bir dengesizlik oluşur. Yağ üretiminde oluşan dengesizlik, zaman içerisinde katlanarak artmaya devam edecektir.

Alın Yağlanması Nasıl Önlenir?

Alın bölgesinde yağ bezeleri bulunur ve bu bezeler bazı zamanlarda gereğinden fazla çalışır. Gereğinden fazla çalışması, daha fazla miktarda sebum salgılanmasına yol açar ve cilt yüzeyinde yağlanmalar gözle görülür bir hale dönüşür. Aslına bakıldığı zaman sebum; yeterli miktarda salgılanması şart olan, vücut için gerekli bir etken olarak bilinir. Alın bölgelerinin pürüzsüz bir görünüme kavuşması ve cildin nemlenebilmesinde büyük katkısı vardır. Kırışıklıkları da nem tutma kapasitesi sayesinde önler.

Ancak; düzensiz beslenme, yağ ve tuz tüketimini arttırmak gibi sebepler bu yağlanmaya neden olmaktadır. Özellikle alın çevresinde yağlanma problemi yaşayanların tuz ve yağ tüketimini en aza indirmesi gerekmektedir. Aynı zamanda cilt tipine uygun bir temizleyici ürünle yüzü yıkamak, bu yağ miktarını dengeleyecektir. Yüz yıkandıktan sonra yağlanmanın en aza indirilebilmesi için, doğal içerikli tonikler kullanılmalıdır.

Alın Yağlanması Yaşayanların Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?

Alın yağlanması yaşayan kişilerin, bu yağlanmayı en aza indirebilmesi için düzenli bir biçimde bakım uygulamalarını yapmaları gerekir. Aynı zamanda, haftada bir yapacakları düzenli maske adımıyla sebum dengesini kontrol altında tutmaları şarttır.

Alın Yağlanması Nasıl Geçer?

Alın bölgenize buz ile kompres yapın

Daha çok yara ve morluk oluşumunu gidermek amacıyla tercih ettiğimiz buz kompresi, aynı zamanda ciltteki aşırı sebum üretimini bir nebze de olsa durduruyor.

Alın bölgenize cildinizde makyaj yokken mümkünse sabahları uyandığınızda ve gece yatmadan önce 30 dakika boyunca buz ile kompres uyguladığınız takdirde alın yağlanmasından kurtulabilirsiniz.

Salatalık maskesinin gücünden yararlanın

Birkaç dilim salatalığı 15-20 dakika için alın bölgenizde bekletebileceğiniz gibi salatalığın suyunu sıkarak, elde ettiğiniz salatalık maskesini de alnınıza uygulayabilirsiniz.

Gül suyu ile cildinize esenlik katın

Doğal bir tonik ve peeling etkisi gösteren gül suyu, özellikle burun, alın ve çene yani T bölgesi yağlanmasına oldukça iyi geliyor. Cildi temizleyen ve yenileyen gül suyundan birkaç damla olacak şekilde bir pamuğa damlatın. Ardından bu pamukla alın bölgeniz de dahil tüm cildinizi silin.

Buhar banyosu ile cildinize ışıltı katın

Buhar banyosu ile cildinizdeki aşırı sebum üretimini engellemek adına bir çaydanlıkta birkaç bardak suyu kaynatın. Ardından sıcak suyun buharında alnınızı ve yüzünüzü 10-15 dakika bekletin. Ancak yüzünüzü çaydanlığa fazla da yaklaştırmayın. Aksi halde yüzünüzün yanmasına neden olabilirsiniz.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir