4 Pahalı Programın 4 Ücretsiz Alternatifi

İşimiz gereği kullandığımız yazılımlar bazen çok pahalı olabiliyor. Avuç dolusu paralar döktüğümüz yazılımların kullanabileceğiniz ücretsiz alternatifleride bulunuyor. İşte 4 Pahalı Programın 4 Ücretsiz Alternatifi

4 Pahalı Programın 4 Ücretsiz Alternatifi

Eğer çeşitli yazılımlar için ücret ödüyorsanız, bu yazılımlarda alışmış olduğunuz özelliklere sahip alternatif ve ücretsiz yazılımlarada şans verebilirsiniz.

Sürekli kullandığınız yazılımı değiştirmeyi düşünürseniz sizler için hazırladığımız bu listede pahalı yazılımlar yerine kullanabileceğiniz alternatif ücretsiz yazılımları inceleyebilirsiniz.

Adobe Photoshop alternatifi GIMP

GIMP uygulaması, yaygın olarak Photoshop’un en iyi ücretsiz alternatifi olarak kabul ediliyor ve Windows, Linux ve Mac işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Adobe’nin profesyonel iş akışı özelliklerinin bazılarından yoksun olan GIMP, resim düzenleme işini bir üst seviyeye çıkaracak araçlar ve seçenekler (fırçalardan katmanlara kadar) sunuyor.

GIMP uygulamasının sıradışı düzenine alışmak başlarda oldukça zor olduğundan, Photoshop’tan GIMP’e geçiş yapmak biraz zor olabiliyor. Ancak biraz zaman ve emek harcadığınızda son derece etkileyici sonuçlar elde edebilmeniz mümkün. Filtreler, araçlar, görüntü geliştirmeleri, resim denetimleri ve dışa aktarma seçenekleri tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır diye düşünüyorum.

gimp

GIMP uygulamasının düzenli güncellemeleri, üçüncü taraf eklentileri ve özelleştirme araçlarının zenginliği gibi avantajlı yönleri de bulunuyor.

Microsoft Office alternatifi LibreOffice

OpenOffice’ten ayrılan yazılımcıların geliştirdiği LibreOffice, Linux sistemlerinde önyüklü olarak geliyor. OpenOffice 3.3 sürümünden sonra gelişimine devam etmediğinden dolayı, sürekli olarak kendini yenileyen ve geliştiren LibreOffice uygulamasını kullanmak daha mantıklı diyebilirim. LibreOffice uygulaması Microsoft Office’in kelime işlemcisi, tabloları ve sunum paketi demetiyle eşleştiğinden ve tamamen ücretsiz olduğundan alternatif olarak kullanabilirsiniz.

libreoffice

GIMP uygulamasında olduğu gibi LibreOffice uygulaması da Windows, Mac ve Linux işletim sistemli cihazlarda çalışıyor ve Microsoft Office dosyalarını kolaylıkla çalıştırabiliyor.

Değişiklik izleme, şablonlar, görüntü ve sayfa düzeni desteği, gelişmiş dışa aktarma seçenekleri gibi özelliklerin hepsi LibreOffice’te, bir veritabanı programı yanı sıra Access ile eşleşecektir. Gelişmiş bir Excel kullanıcısıysanız LibreOffice’e geçerken zorlanabilirsiniz, uygulamada zorlanacağınız tek kısmın bu olduğunu düşünüyorum.

Adobe Premiere Pro alternatif Lightworks ya da DaVinci Resolve

Lightworks uygulamasının sınırlı ücretsiz sürümü mevcut ve gerçekten profesyonel seviyede bir paket sunuyor. En büyük dezavantajı ise, ev kullanıcıları ve yeni başlayanlar için oldukça şaşırtıcı bir arayüze sahip olması. Ancak, biraz zaman ayırarak video klipleri düzenleme konusunda oldukça güçlü bir yazılım olduğunu anlayabilirsiniz. Lightworks uygulaması Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.

davinci resolve

DaVinci Resolve, renk sınıflandırma aracı olarak sunulmuştu ancak şimdi Windows ve Mac’te kullanılabilen oldukça yetenekli bir düzenleyiciye dönüşmüş durumda. Lightworks uygulamasında olduğu gibi arayüzü size biraz zor gelebilir ve yazılımın geçmişi nedeniyle video düzenlemenin temelleri için daha az uygun diyebiliriz.

Ücretli Müzik Düzenleme Yazılımları yerine LMMS

Linux MultiMedia Studio’nun kısaltılmış hali olan LMMS uygulaması Windows, Mac ve Linux için ücretsiz olarak indirebileceğiniz harika, açık kaynaklı, çapraz platformlu, GarageBand benzeri bir müzik prodüksiyon uygulamasıdır. Müzik besteleme, parçaları karıştırma, efekt ekleme ve çok daha fazlasını yapabileceğiniz LMMS uygulaması bu konuda en iyilerden biri diyebilirim.

Bu yazıda listelediğimiz diğer uygulamalarda olduğu gibi arayüzü biraz zor gelebilir, ancak bu uygulamada ihtiyacınız olan tüm önemli özellikleri bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. VST eklentileri, tam MIDI uyumluluğu, beat ve bas dizilimi editörü, parça bazlı otomasyon seçenekleri, SoundFont desteği de uygulamanın sunduğu diğer özellikler arasında yer alıyor.

linux multimedia studio

Yeni başlayanlar kategorisinde olsanız bile, LMMS uygulamasında birkaç dakika harcadıktan sonra uygulamanın ölçeğini ve potansiyelini kolaylıkla fark edebilirsiniz.

4 pahalı programın ücretsiz alternatiflerini sunduk.

Şifre Yönetimi için En iyi 8 Program

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.