Mutlaka Kullanmanız Gereken Google Chrome Eklentileri

İnternet tarayıcıları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Google Chrome, hızlı ve hafif olmasından dolayı milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Peki bu başarılı tarayıcıyı çeşitli eklentiler sayesinde daha da kullanışlı hale getirmek istemez misiniz?

Google Chrome tarayıcısı çeşitli eklentiler sayesinde daha performanslı bir hale gelebilir. Google Chrome’a özel olan bu eklentiler farklı kategorilerde birçok işinizi görebilir. Özellikle Google Chrome eklenti mağazasında yer alan binlerce uygulama olduğunu düşünürseniz farkı anlayabilirsiniz. Biz o binlerce eklenti arasından seçtiğimiz ilk 10 Google Chrome eklentisinin listesini yapıyoruz.

İşte mutlaka kullanmanız gereken 10 popüler Google Chrome eklentisi:

1) Google Sözlük

Google Sözlük

Google’ın bu eklentisi sayesinde internette gezinirken gördüğünüz metine ait herhangi bir kelimenin çevirisini rahatlıkla görebilirsiniz. Google’ın resmi eklentisi olmasından dolayı oldukça güvenli olan sözlük, çeviri işlerinde bir numaralı yardımcınız olacak. Kelimelerin üzerinden çeviri yapabilen sözlük uygulaması, aynı zamanda seçtiğiniz kelimenin okunuşunu da size gösterebiliyor.
İndirmek için tıklayın

(Google Chrome’da Yazım Denetimini Kapatma)

2) Google Benzer Sayfalar

Google Benzer Sayfalar

Yine Google’ın resmi uygulaması olan Benzer Sayfalar, kullanıcılarına internette gezinebilecekleri site önerilerinde bulunuyor. Bu sayede aradığınız konuyla ilgili diğer kaynakları görebilir ve daha derinlemesine araştırma yapabilirsiniz. Eklentinin hızlı çalışması ve sizi tekrar Google anasayfasına yönlendirmemesi oldukça güzel olan detaylardan sadece birkaçı.

İndirmek için tıklayın

(Google Chrome Nasıl Sıfırlanır?)

3) Google Mail Yöneticisi

Google Mail Yöneticisi

Elektronik mesajlaşma kutusuna yeni mesaj gelip gelmediği merak ediyorsanız ve bunun için sürekli Gmail’e gitmek istemiyorsanız, Google Mail eklentisi oldukça işinize yarabilir. Çünkü bu eklenti sayesinde tarayıcınızın sağ üst köşesinden maillerinizi takip edebiliyorsunuz. Gelen yeni mailleri görebilir ve okunmayan toplam mesaj sayısına göz atabilirsiniz. Eklenti ne kadar fazla mailiniz olursa olsun herhangi bir takılma yaşatmıyor.

İndirmek için tıklayın

(Google Chrome Nasıl Güncellenir?)

4) Google Drive

Google Drive

Bu eklenti sayesinde internette beğendiğiniz herhangi bir resmi direkt olarak Google Drive hesabınıza gönderebilirsiniz. Herhangi bir sayfa açmadan veya Drive hesabınıza tekrar giriş yapmadan, bu eklenti resimleri depolamanıza yardımcı olabilir.

İndirmek için tıklayın

5) Veri Tasarrufu

Veri Tasarrufu

Bu eklenti Google Chrome tarayıcınızda gezinirken daha az veri harcamanızı sağlıyor. Eklenti içerisinde bulunan araçlar sayesinde kotanızı kontrol edebiliyor ve uyarı sistemiyle paketinizi aşmıyorsunuz. Eğer sınırlı bir internete sahipseniz ve Google Chrome kullanıyorsanız mutlaka bu eklentiyi deneyin.

İndirmek için tıklayın

(Google Chrome Mobil Veri Tasarrufu Açma /Kapatma)

6) Arama Filtreme

Arama Filtreme

Bu uygulama sayesinde internette gezinirken ziyaret etmek istemediğiniz siteleri işaretleyebilirsiniz. Oldukça can sıkıcı sitelerin dolup taştığı internette çocuk ve büyük güvenliği için bu eklenti oldukça önem taşıyor.

İndirmek için tıklayın

(Google Chrome’da Kayıtlı Şifreler Nasıl Görüntülenir?)

7) Klavye Göz Atma Eklentisi

Klavye Göz Atma Eklentisi

Bu eklenti sürekli metin yazanların oldukça fazla ilgisini çekecek. Çünkü Klavye Göz Atma eklentisi sayesinde internet sayfalarında yazılarla ilgili değişiklikler yapabilirsiniz. Üstelik eklentide bulunan kısayollar sayesinde işiniz oldukça rahat olacak.

İndirmek için tıklayın

8) Google Çeviri

Google Çeviri

Bu eklentiyi zaten yukarıda da söylemiştin dediğinizi duyar gibiyim. Yok telaşlanmayın. Bu uygulama biraz daha farklı işlevde çalışıyor. Yukarıdaki uygulamanın aksine cümleleri çevirmek ve düzenlemek bu eklenti sayesinde daha kolay. Dilerseniz siz ikisini de deneyin ve tarafınızı seçin.

İndirmek için tıklayın

9) Google Input

Google Input

Bu eklenti şekilli harflerden oluşan dilleri yazmanızda kolaylık sağlıyor. Dilediğiniz şekilleri ekran üzerinde belirterek Google Chrome tarayıcısına yazabilirsiniz. Üstelik gelişmiş özellikleri sayesinde hiç zorluk çekmeyeceksiniz.

İndirmek için tıklayın

(Google Chrome Açılış Sayfası Ayarları Nasıl Yapılır?)

10) Google Akademik

Google’da dersleriniz için araştırma yapıyorsanız diğer gereksiz sayfalarda dolaşmanıza gerek yok. Bu eklenti sayesinde sadece ödevler için hazırlanmış profesyonel makalelere ulaşabilirsiniz.

İndirmek için tıklayın

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir