MİT Ajanı Nasıl Olunur?

Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görev alan personeller iki farklı sınıfa ayrılmaktadır. Bu iki sınıf birbiriyle karıştırılmaktadır. Lakin oldukça farklı görevlerdir. Bu personel tiplerinden bir tanesi, haber alma göreviyle görevlidir. Toplumun içerisinde yer alan, belirli bir makama ve mevkide olan insanlardır. Bu görev pozisyonunda olan kişiler, MİT’in kadrolu çalışanları arasında değildir. İhtiyaç vakıf olması halinde, kişinin pozisyonu, eğitimi gibi etmenler, kişiye MİT tarafından görev teklifi gitmesini belirleyen kriterlerdir. İkinci personel tipi ise, kadrolu MİT personelleridir. Bu tip personeller, haber alma gibi istihbarat görevleri yapmazlar. Kadrolu, devlet memuru statüsünde olup, belirli kanunlara tabidirler.

MİT Ajanları nasıl eğitilir?

MİT ajanlarına uygulanan özel bir eğitim tipi yoktur. Görevi haber almak olan İstihbarat teşkilatı, kendi memurlarına sadece kendilerini korumak maksatlı silah eğitimi vermektedir. Halk arasında yürüyen efsanevi hikayelerdeki gibi baskın yapmak, adam kaçırmak, sorgu yapmak gibi faaliyetler Milli İstihbarat Teşkilatı’nın görevi değildir. Bu görevler için, ek gruplar yetiştirilmektedir. Bu gruplar, devletin ilgili teşkilatlarında görev yapan personellerden kurulmaktadır.

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

3 Yanıt

  1. makale satış dedi ki:

    Gençlik zamanlarımızda özellikle, askerlik öncesinde mutlaka 1 defa olsun araştırmışızdır hepimiz 🙂 İyi bir derleme olmuş, çok teşekkürler.

  2. aşk sözleri dedi ki:

    Bende hep merak ederim güzel olmuş 🙂

  3. yetkili servis dedi ki:

    Özellikle evet gençlik zamanlarımda bende çok merak etmişimdir. Çok havalı bir isim olarak geliyor kulağa. ”Mit Ajanı”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir