Kimlik Doğrulamada Yeni Sistem: Avuç İçi

Redrock Biometrics sistem olarak adlandırılan eski Leap Motion çalışanı iki geliştirici modelleme ve makine öğrenimi temel bilgilerini kullanarak güvenlik sistemi oluşturdular. 2015 yılında firmadan ayrılan araştırmacılar kullanıcı kimliği doğrulama yolunda adım atarak; pim, şifre, kimlik kart, ses teknoloji barındıran bir sistem ortaya çıkardılar.

 

Güvenlik uygulamaları konusunda geliştirilen sistemler dolandırıcıların alt edebileceği durumda. Bunların önüne geçmek adına; internet ortam alışverişlerinde güvenlik teyidi amaçlı çalışacak sistem, işlemleri güvence altına alan uygulamalar ile sağlanacak. Hızlı bir sistem olarak CPU hızı ile bağlantılı olarak 10 ile 100 milisaniye arasında doğrulama gerçekleştirecek.

 

 GÜVENLİK İÇİN AVUÇ İÇİ SEÇİLMESİNİN NEDENİ

 

Birçok güvenlik sistemi dolandırıcılar tarafından kırılarak mağduriyetlere sebep olmaktadır. Yüz tanıma sisteminin bile aşılabilmesi bu denetimlerin daha büyük bir titizlikle yapılması gerektiğini göstermektedir. Bu aşamada geliştirilen yöntem ile avuç için kopyalamasının zor olması tercih edilirliği arttırmakta. Parmak izinin çok daha büyük bir çerçevesini oluşturan avuç içi, kısmen kopyalanmaya çalışılsa da tam anlamı ile şifresini çözmek mümkün olmamakta.

 

Parmak izi veya göz taraması yerine avuç içi tercih edilmesinin nedeni bu teknoloji geliştirilirken ayrıca bir özel ekipmana ihtiyaç duyulmaması oluyor.

 

Taşınabilir olarak planlanan teknoloji; Windows, Mac OS, İOS, Android ve Linux’ da oturum açmaya yarar avuç içi kimlik doğrulama sisteminin tek başına çalışabileceği belirtiliyor.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.