İkea İş Başvuru, Çalışma Şartları ve Maaşları 2023

Ülkemizde ev dekorasyon ürünleri denilince akla ilk  gelen perakende şubelerinden birisi de hiç şüphesiz İkea’dır. Ülkemizde uzun zamandır çok farklı şubelerde ve onlarca mağazasıyla hizmet vermeye devam eden firma, günden güne daha da gelişme göstermekle beraber daha fazla şube açabilmek için de çalışmalara başlamıştır. Buna nazaran, bünyesinde yeni personeller çalıştırması gereken İkea, bakalım personellerine hangi şartları sağlıyor ve ne kadar maaş veriyor?

İkea Çalışma Şartları

İkea firmasında günlük çalışma saatiniz 8.5 saat olarak belirlenmiştir. Yani haftalık çalışma süreniz, kanunlara  göre 45 saati kesinlikle geçemez. Günlük olarak belirlenen çalışma saatinin içerisine çay ve yemek molaları da dahil edilmiştir. Aynı zamanda bu standart kurallarla çalışan her personel haftada bir gün izin hakkına sahip olur ve mağaza bünyesinde bir yıllık çalışma süresini doldurduğunda da yıllık izin olarak 14+2 gün hakkını kullanabilir. İkea firmasının şubeleri zaman zaman yoğun olduğu için, bazı günler fazla çalışmanız gerekebilir. Çalışmanızın karşılığı mesai ödemesi olarak mutlaka hesabınıza da yansıtılacaktır.

İkea Maaşları

İkea bünyesinde yeni işe başlayan her personel, öncelikle asgari ücret almaktadır. Asgari ücrete ek olarak yol parası ve yemek parası da sizlere firma tarafından ödenir. Yemek parasını, genellikle her firmanın tercih ettiği şekilde, yani multinet benzeri kartlarla alabilirsiniz. Dilerseniz kartınızdaki yemek parasını alışveriş tutarlarınızda da kullanabilirsiniz.

Son olarak İkea firmasının prim bazlı çalıştığını da hatırlatalım. Eğer firmanın şube için koyduğu aylık ciro sınırı aşılırsa, çalışan tüm personel primle ödüllendirilmektedir. Kısacası firmanın imkanları sıralayacak olursak, Prim + Yol Ücreti + Yemek Parası + Asgari Ücret gibi bir tabloyla karşılaşabiliriz.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.