En İyi Antivirüs Programları 2016

Antivirüsler, işletim sistemini ve veritabanını virüslere, spywarelere ve diğer malware teknolojilerine karşı koruyan yazılımlardır. Bu programlar sıkça yazılımcı şirket tarafından virüs imzaları ile güncellenir ve programlar da kullanıcının izin verdiği ya da belirlediği aralıklar ile bilgisayarı bu imzaları yakalamak için tarar.

İmza metodu dışında kullandıkları diğer bir metot ise virüslerin genel davranışlarına odaklanarak tespiti gerçekleştiren buluşsal algoritmaları kullanmaktır. Bu metot ile yazılımcı şirketin henüz tespit etmediği bir virüsü antivirüs programı kendiliğinden tespit edebilir. Özellikle internet üzerinden alışveriş, internet bankacılığı gibi kavramların hayatımızda önemli bir yer etmesinin ardından bu programların gerekliliği oldukça açıktır. Peki piyasada yer alan onlarca antivirüs arasından hangisini seçmelisiniz?

Son yıllarda işletim sistemleri hızlı gelişimleri sayesinde virüslere karşı daha dayanıklı hale geldiler. Ancak, her ihtimale karşı tedbir almak isteyenler kullanıcılar için oluşturduğumuz bilgisayarınız için En iyi antivirüs programları sıralaması listemizde sizler için en iyi antivirüs programlarını bir araya getirdik.

 

 

Avast Free Antivirus

Yıllardır Antivirüs yazılımları üzerinde çalışan Avast’ın, ücretsiz olarak sunduğu ve sürekli güncel tuttuğu Avast Free Antivirüs yazılımı bilgisayarınızı virüslerden ve güvenlik tehditlerinden korumanıza yardımcı oluyor.

16-05/31/avast-free-antivirus_2_802x562.png

Kullanıcıların daha rahat ve basit şekilde kullanabilmesi için tasarlanan basitleştirilmiş arayüz, modern ve sade yapısı sayesinde menüler arasında kaybolmanız yerine doğrudan sizi yapmak istediğiniz işlemlere götürüyor.

Bilgisayarınızın korumasını güvenle teslim edebileceğiniz yazılımlardan birisi olan Avast Free Antivirus’ü, mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Avast Free Antivirus yazılımını indirmek için tıklayın

Avira Free Antivirus

Ücretsiz antivirüs yazılımları arasında diğer bir alternatif olan Avira, özellikle diğer rakiplerinin aksine hafif yapısı ile tanınıyor. Bilgisayarınızın kaynaklarını çok düşük oranda tüketen yazılım hızlı yapısı sayesinde size hissettirmeden sisteminizi taramaya devam ediyor.

16-05/31/avira-free-antivirus_1_804x621-kopya.jpg

Sürekli güncellenen virüs veritabanı ile diğer rakipleri arasında bir adım öne çıkan yazılım, kurulum sırasında sizden Windows Güvenlik Duvarı’nı devre dışı bırakarak kendi sağladığı güvenlik duvarı çözümünü kullanmanızı istiyor. Ancak, burada kullanıp kullanmama kararı size bırakılıyor.

Özetlemek gerekirse, kullanıcı dostu arayüze sahip olan ve bilgisayarınızı yormayan bir antivirüs programına ihtiyacınız varsa mutlaka listenize Avira Free Antivirus’ü dahil etmelisiniz.

Avira Free Antivirus yazılımını indirmek için tıklayın

Norton Security

Yıllardır tanınan antivirüs çözümlerinden biri olan Norton, son yıllarda kullanıcılara sunduğu Norton Security yazılımını Standart, Deluxe ve Premium olmak üzere üç paket halinde sınıflandırıyor.

16-05/31/norton-security-2016-beta.png

Temel anlamda bilgisayarınızı virüslere ve internet ortamında oluşan tehditlere karşı koruyan yazılım, geniş kapsamlı korumayı performanslı bir şekilde sunduğunu iddia ediyor.

Ayrıca Norton’u diğer rakiplerinden ayıran bir diğer özellik ise %100 Virüsten Koruma Sözü. Firma bilgisayarınıza bulaşan bir virüsü temizleyemediklerinde doğrudan paranızın tamamını iade edeceğinin garantisini veriyor.

Norton Security yazılımını indirmek için tıklayın

Kaspersky Total Security

Kullanıcıların yıllardır bilgisayarları yoran antivirüs yazılımı olarak tanıdığı ancak sunduğu güvenlik sayesinde esneklik tanıdığı Kaspersky, son yıllarda üst düzey korumayı düşük kaynak tüketimi ile sunmaya başladı.

16-05/31/1-mainwindowwithowtproblems62-308385.png

Firmanın yeni güvenlik çözümü Kaspersky Total Security ile PC, Mac ve Android işletim sistemli cihazlarınızda koruma sağlayabiliyorsunuz.

İnternet bankacılığı ve alışveriş işlemleri için ayrıca bir güvenlik katmanının yer aldığı Kaspersky Total Security, bir nevi sahne arkasında çalışarak sizi etkilemeden güvenli kalmanızı sağlıyor. Tüm cihazları aynı anda korumak isteyen kullanıcılar için Kaspersky Total Security biçilmiş bir kaftan.

Kaspersky Total Security yazılımını indirmek için tıklayın

Bitdefender Antivirus

Bulut temelli servisleri sayesinde sisteminizi yormayan antivirüs yazılımları arasında yer alan BitDefender Antivirus, sürekli güncellenen veritabanı ile virüs ve diğer zararlı yazılımlara karşı her zaman hazırlıklı olmanızı sağlıyor.

16-05/31/main.png

Farklı paket ve fiyat seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkan yazılım, anlık mesajlaşma yazılımlarında gerçekleştirdiğiniz görüşmeleri şifreleyerek kötü niyetli kişilerin eline geçmesini engelliyor.

Ayrıca Geliştirilmiş tarama teknolojisine sahip olan BitDefender, güvenli olduğunu doğruladığı dosyaları belirli aralıklarla atlayarak daha hızlı bir şekilde daha az kaynak tüketimi ile tarama yapılmasını sağlıyor.

BitDefender Antivirus yazılımını indirmek için tıklayın

AVG Antivirus

Az yer kaplaması ve düşük bellek kullanımı ile bilinen AVG Antivirus, modern ve basit arayüzü sayesinde kullanıcılara hızı ve kullanım kolaylığını aynı anda sunuyor. Virüs veritabanı kısa aralıklarla güncellenen yazılım, bu sayede en güncel güvenlik tehditlerinden haberdar olmayı başarıyor.

16-05/31/avg-anti-virus_141806_full.jpeg

Dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan AVG Antivirus, sadece virüs temizliği ile kalmayarak silinen dosyaların geri getirilemeyecek hale gelmesi gibi işlevlerin üstesinden gelebiliyor.

Ayrıca yazılım, doğrudan sosyal ağ koruması sunan nadir antivirüs çözümleri arasında yer alıyor.

AVG Antivirus yazılımını indirmek için tıklayın

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.