Açmamanız Gereken e-mailler!

Açmamanız Gereken e-mailler

Son zamanlarda özellikle e-mail üzerinden yapılan pazarlama çalışmaları büyük artış gösterdi. Her gün onlarca mail arasından mutlaka birkaç tanesi gereksiz ve işe yaramayan bilgiler içerdikleri için çöp kutusunu boyluyor.

Peki ya buna nasıl karar veriyorsunuz? Hangi maili açmadan çöpe göndereceğinize hangisini açıp okuyacağınıza hangi faktörler etki ediyor? Büyük ihtimalle cevabınız konu satırında yazan cümle olacaktır. Bir mailin kaderini belirleyen bu kısım çoğu gönderici tarafından çok önemsenmiyor. Halbuki ciddi bir içeriğe sahip olsa bile sırf kötü bir konu açıklamasına sahip diye bir mail silinebilir.

Bu tür durumları engellemek için mailin konu bölümünü doldururken yapılabilecek hataları sizler için derledik. Hem mail gönderirken hem de gelen maillere göz atarken işinize yarayacak bu önerilere dikkat ederseniz daha etkin bir iletişim sağlayabilirsiniz. İşte kaçınmanız gereken e-mail konusu yazma hataları;

1- Aşırı kendine güvenen

  • Örnek: Bu e-maili açmazsan çok şey kaybedersin...

Bu tarz bir konu başlığını içeren bir mail büyük ihtimalle okunmadan silinecektir. Elbette aynı şey sizin azdığınız e-mailler için de geçerli. Önemli bir içeriği saklasa bile bu tarz bir konu başlığı yazarsanız emekleriniz boşa gidebilir.

  • Öneri: Bu e-mailin sana yararlı olacağını düşünüyorum.

2- Caps-Lock açık yazılan

  • Örnek: BU MAİL ÇOK ÖNEMLİ

Çok itici duruyor değil mi? Zaten dijital dünyada büyük harfle yazmak bağırmaya eşit kabul ediliyor. Bu tarz konu başlıkları kişilerde olumsuz etkilere sebep olabilir. Sahte ürünler satmaya çalışanların yolladığı türden bir içeriğe benzemesi sebebiyle büyük ihtimalle hemen silinecektir.

  • Öneri: Önemli içerik

3- Promosyondan başka bilgi içermeyen

  • Örnek: Dudak uçuklatan indirim!

Göderilen e-mail alıcıyı ilgilendirse bile büyük ihtimalle farkındalık yaratamayacaktır. Alıcı akıllı telefon almak istiyor olsa bile bu tarz mailleri açmaktan kaçınacaktır.

  • Öneri: Akıllı telefonlarda yapılan %50’lik indirimi kaçırmayın

4- Çok fazla noktalama işareti kullanan

  • Örnek: Lütfen, lütfen, lüfen bu maile bak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Noktalama işaretlerinin kullanımı çok önemlidir. Verilen mesajın daha etkin bir şekilde iletilmesini sağlayan bu işaretler gereksiz yere kullanılırsa sonuçları tam tersi yönde etki yaratabilir. Özellikle e-mail yazarken bu işaretleri yerinde kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Öneri: Lütfen bu e-maile göz atınız.

5- Belirsiz olan ve şüphe uyandıran

  • Örnek: E-mail

Alıcı zaten bunun bir e-mail olduğunu biliyor değil mi? O yüzden siz en iyisi içeriğin kısa bir özetini geçen konu başlıkları yazmaya gayret gösterin.

  • Öneri: Yarınki toplantı hakkında.

6- Uzun uzun açıklamalar yapan

  • Örnek: Bu mailde yazanları uygulayarak mükemmel bir iş bulabilir, hayatınızın aşkıyla evlenebilir ve muhteşem bir evde yaşama fırsatı elde edebilirsiniz.

Beşinci maddedeki tavsiyeyi abartıp uzun uzun açıklama yazmak da negatif sonuçlar doğurabilir. Bu durumdan sakınmak için kısa bir özet geçen konu başlıkları yazmanız gerekiyor.

  • Öneri: Bu öneriler ile hayalinizdeki hayatı yaşayabilirsiniz

Kaynak: Tam İndir Blog (Emircan Erdoğan)

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir