Bulut Teknolojisi (Cloud Computing) Nedir?

Bulut Teknolojisi (Cloud Computing) Nedir

Teknoloji baş döndürücü bir şekilde hızla gelişiyor. Öyle ki hemen hemen hergün yeni kavramlar yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Elbetteki bu teknolojilerin temel amacı insanların iş ve işlemlerini daha kolay bir hal getirmek için geliştiriliyor.

Bunlardan bir tanesi kuşkusuz Bulut Teknolojisi (Cloud Computing). Bizler verilerimizi, dosyalarımızı, müziklerimizi, fotoğraflarımızı v.s genellikle bir USB Bellek veya Taşınabilir Harddisk’te saklarız/taşırız. İşte bulut teknolojisi bunları ortadan kaldırıyor. Size internet üzerinde belirli bir ücretsiz alan veriyor. Bu alana dilediğiniz fotoğrafı, müziği veya dökümanı hızlı bir şekilde yükleyebiliryorsunuz. İnternet erişimi olan herhangi bir bilgisayarda bu dökümanı indirebiliyor veya dilediğiniz kişilerle paylaşabiliyorsunuz. Dilerseniz şifrelenmiş bir link ile karşı taraf gönderip indirmesini sağlayabilirsunuz.

Tek olumsuz kullanımı İNTERNET ERİŞİM şartı olması.

Peki sadece yukarıda saydıklarım mı? Elbetteki hayır! Bu teknoloji ile ortak çalışma sistemleri ile hernagi bir proje üzerinde çalışabiliyorsunuz. Örneğin dünyanın birden fazla noktasında bulunan bir çok kişi ile sanki aynı yerdeymiş gibi bir proje üzerinde çalışma imkanı veriyor.

En yaygın kullanılan Bulut Teknolojileri Platformları Google Drive, One Drive ve son zamanlarda popüler hale gelen Yandex Disk. Kullanımı ise oldukça basit. Herhangi bir platforma üye olduğunuzda size boş bir klasör veriliyor. Bunun tabiki belirli (ücretsiz) bir kapasitesi oluyor. Dilerseniz ücret vererek kapasiteyi arttırabiliyorsunuz.

Dökümanlarınızı bilgisayardaki bir klasöre atar gibi sürükle bırak-taşı bırak ile atabiliyorsunuz. Yada üzerine sağ klikleyip özelliklerinden farklı kişilerle paylaşabiliyorsunuz. Dilediğiniz hrhangi bir cafeden yada internet erişimi olan yerden dökümanlarınıza erişebiliyorsunuz.

Bulut Teknolojisi Hizmeti Veren Platformları

  • Dropbox
  • Google Drive
  • iCloud
  • iOmegaCloud
  • Mobile Me
  • Ttnet Netdisk
  • OneDrive
  • Yandex Disk

Kaynak: Tech-Worm

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir