Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme

Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme

Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefonu veya tableti fabrika ayarlarına döndürmek için birçok sebebiniz olabilir.

Telefon veya tabletiniz üzerinde yer alan uygulamalar olduğundan çok daha yavaş yükleniyor olabilir, açmaya çalıştığınız uygulamalar nedenini anlamadığınız bir hatadan dolayı sonlandırılıyor olabilir veya yaşadığınız bağlantı sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek isteyebilirsiniz. Tabii ki bu örnekleri daha da çoğaltmak mümkündür.

Neyse ki Android işletim sistemine sahip akıllı telefon veya tabletlerinizi fabrika ayarlarına döndürmek çok karışık bir işlem değildir ve bu işlemi kendiniz sadece birkaç kolay adımda halledebilirsiniz.

Önemli Not: Fabrika ayarlarına dönme işlemine başlamadan önce bulut üzerine senkronize olmadığını düşündüğünüz ve ihtiyacınız olacak tüm verilerinizi yedekleyiniz.

Bakınız: Android Telefonları Yedekleme ve Senkronizasyon Nasıl Yapılır?

Özellikle SD kartınız üzerinde yer alan fotoğraf, video ve müzikleri yedeklemeniz sizin açınızdan eminim ki iyi olacaktır. (Gerçi SD kartı sıfırlayıp sıfırlamamak tamamen sizin seçiminize bağlı olduğu için çok da endişelenmenize gerek yoktur.)  Ayrıca metin mesajlarınızı ve diğer ayarlarınızı kaydetmek istiyorsanız üçüncü parti bir uygulamadan yardım alabilirsiniz.

Bakınız: Android Yedekleme Uygulamaları

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletler üzerinde fabrika ayarlarına 5 kolay adımda nasıl dönebileceğimize gelin hep birlikte göz atalım:

1- Cihazınızın ana ekranı üzerinde yer alan ayarlar butonuna dokunarak işleme başlıyoruz. Ayarlar menüsüne ait simge farklı marka telefonlar üzerinde farklılıklar gösterebilir hatta uygulama tepsisi içerisinde bile yer alma ihtimali vardır.

Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme-1 Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme-2

 

 

2- Ardından ayarlar menüsü altında yer alan “Yedekle ve Sıfırlama” butonuna dokunuyoruz. Telefonunuzun markasına veya Android sürümüne göre bu bölüm “Gizlilik” veya “SD ve Telefon Depolama Alanı” altında yer alabilmektedir.

Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme-3 Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme-4

 

 

3- Karşımıza gelen yeni ekran üzerinde yer alan “Fabrika verilerine sıfırla” butonuna dokunuyoruz.

Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme-5Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme-6

 

 

4- Sonrasında karşımıza gelecek ekran üzerinde hangi ayarların sıfırlanacağıyla ilgili bir bölüm karşımıza gelecektir. Burada en altta yer alan “Tableti sıfırla” veya “Tüm verileri sil” butonuna dokunarak işleme devam ediyoruz.

Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme-7 Android Telefon veya Tableti Fabrika Ayarlarına Döndürme-8

 

 

5- Son olarak karşımıza gelen onaylama adımında “Her Şeyi Sil” butonuna tıklayarak işlemi tamamlıyoruz ve telefon veya tabletimizin kendisini sıfırlayarak fabrika ayarlarına geri dönmesini bekliyoruz.

Android reset-1 Android reset-2

 

 

İşlemin tamamlanması birkaç dakika sürebilir, bu sürede sabırla beklemelisiniz. İşlemin tamamlanmasının ardından akıllı telefonunuz veya tabletiniz yeniden başlatılacaktır ve sizden kimlik bilgilerinizi girmenizi isteyecektir. Eğer daha önceden sahip olduğunuz hesapla oturum açarsanız ve telefonunuzu bu hesabınızla senkronize ettiyseniz, daha önce kullanmakta olduğunuz tüm uygulamalarınız Google Play üzerinden otomatik olarak indirilerek telefonunuza yüklenecektir. Ayrıca telefonunuzu senkronize etmiş olduğunuz diğer servisler ve veriler de otomatik olarak geri yüklenecektir.

 

Kaynak: Tam İndir / Blog (Can Çevrim)

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir