Android için En İyi Kısayol Uygulamaları
Android için En İyi Kısayol Uygulamaları ile sizlerleyiz. Akıllı telefonlarımıza yüklediğimiz uygulamalar genellikle uygulama tepsisine kendi simgelerini basitçe dahil ediyor.
Cihazınızı aktif şekilde kullanırken başka bir şeye erişmek istediğinizde ana ekrana dönüyor ve ardından uygulama tepsisine girip ihtiyaç duyduğunuz uygulamayı çalıştırmak durumunda kalıyorsunuz. Neyse ki Android dünyasında neredeyse her derde deva var. Örneğin web tarayıcısı açıkken bir arama yapmanız, mesaj göndermeniz ya da sık kullanılan bir işleve erişmeniz gerektiği anlarda root erişimine ihtiyaç duymayan kısayol uygulamalarından birisi hayatınızı önemli ölçüde kolaylaştıracaktır. Bu uygulamalardan birçoğu Assistive Touch for iOS‘i emule ediyor. Dilerseniz şimdi Android uyumlu “En İyi Kısayol Uygulamaları” na daha yakından bakalım.
Android için En İyi Kısayol Uygulamaları
1. EasyTouch
Assistive Touch‘ta simgeye dokunduğunuzda elinizin altında bir grup işlev kısayolu beliriyor. Bunların arasında ekran kilidi, Bluetooth, Wi-Fi, favori uygulamaların kısayolları, kamera ve diğer işlevler bulunmakta. Assistive Touch iOS için kullanıma sunulduğunda, bu ekranda yüzen kısayol konseptli Android uygulamalarının bir kısmı zaten Google Play‘den indirilebiliyordu. EasyTouch da bu araçlar arasında yer alıyor.
EasyTouch‘ın en büyük eksisi bu listedeki diğer uygulamalara kıyasla daha az işleve kısayol sağlaması. Simgelerin boyutu ve transparanlık düzeyi değiştirilebiliyor. Çeşitli temalar sunuluyor. EasyTouch ücretsiz bir uygulama ve uygulama içi satın alma modeli içermiyor. Ancak arayüzde reklamlara yer veriliyor.
2. Shorty
Shorty uygulamasında kırmızı renkli ve içerisinde “S” harfi bulunan bir daire mevcut. Bu butona dokunulduğunda beş kısayol ortaya çıkıyor. Bu kısayolları özelleştirmek mümkün ve tercihler kullanıcıya bırakılıyor.
Herhangi bir arkadaşınızı hızlı şekilde aramak, ön tanımlı hazırlanmış pratik mesaj göndermek, fotoğraf çekmek, uygulama çalıştırmak mümkün. Shorty ücretsiz bir uygulama değil, ancak talep edilen 0.99 $ oldukça makul görünüyor.
3. Floating Toolbox
Floating Toolbox yüzen bir buton içeriyor ancak butona dokunulduğunda menü yerine favori uygulamaların listesi açılıyor. Transparanlık oranı, boyut ve rengi özelleştirmek olası. Ücretsiz versiyon geçişleri ve diğer uygulamaları sunmuyor, bunlar için 2.03 $ karşılığında Pro versiyonu indirmek gerekiyor.
4. Simple Shortcuts
Ekranın üzerinde beliren simgeleri görmekten bıktınız mı? Simple Shortcuts ile bu sıkıntıyı geride bırakabilirsiniz. Araç uygulamaları ekranın kenarında gizliyor ve ihtiyaç duyulduğunda kaydırma hareketiyle uygulamaların bulunduğu menüye erişilebiliyor. Menüye istenilen uygulamaları dahil etme olanağı sunulmakta. Arayüzdeki reklam banner’larını kaldırmak ve bazı özellikleri aktive etmek için 1.00 $ karşılığında ücretli versiyonu edinmek gerekiyor.
www.Tamam.org
www.Tamam.org sitesinde yeralmaktadır.