2016’nın En İyi AntiVirüs Programları
Yapılan testler ile dereceye giren 2016’nın En İyi AntiVirüs Programları listesi bağımsız kuruluş AV-Comparatives tarafından açıklandı.
Antivirüsler, işletim sistemini ve veritabanını virüslere, spywarelere ve diğer malware teknolojilerine karşı koruyan yazılımlardır.
Bu programlar sıkça yazılımcı şirket tarafından virüs imzaları ile güncellenir ve programlar da kullanıcının izin verdiği ya da belirlediği aralıklar ile bilgisayarı bu imzaları yakalamak için tarar.
Antivirüs programlarının denemelerini gerçekleştiren bağımsız kuruluş AV-Comparatives, senenin sonlarına yaklaştığımız bu günlerde 2016’nın en iyi antivirüs programlarını açıkladı.
2016’nın En İyi AntiVirüs Programları
Kuruluş, oldukça popüler olan 18 farklı antivirüs programını teste tabi tuttu ve programların performanslarını ölçebilmek için 45 farklı kötücül yazılım ile denemeler yaptı.
Gelmiş Geçmiş En Bela 5 İnternet Virüsü
Teste katılan antivirüs programları
Mart ve Eylül ayları arasında gerçekleştirilen teste katılan antivirüs programları şunlar:
-Avast Free Antivirus
-AVG Internet Security
-AVIRA Antivirus Pro
-Bitdefender Internet Security
-BullGuard Internet Security
-Emsisoft Anti-MalwareeScan Internet Security
-ESET Smart Security
-F-Secure Safe
-Fortinet FortiClient
-Kaspersky Internet Security
-Lavasoft Ad-Aware Pro Security
-Microsoft Windows Defender
-Quick Heal Total Security
-Sophos Endpoint Security
-Tencent PC Manager
-ThreatTrack Vipre Internet Security Pro
-Trend Micro Internet Security
Test Nasıl Gerçekleştirildi?
Yukarıdaki listede görebileceğiniz antivirüs programları, daha önceden de değindiğim gibi tam 45 farklı malware ile sınandılar. AV-Comparatives, malware’leri seçerken kötü amaçlı yazılımların tüm antivirüs programları tarafından algılanabilmesi, günümüzde aktif olması ve sistemlere kalıcı zarar vermemesi (yani temizlenebilir veya düzeltilebilir olmasına) kriterlerine dikkat etmiş.
Testte kullanılan kötücül yazılımlar şunlar:
Değerlendirme Neye Göre Yapıldı?
AV-Comparatives, antivirüs programlarının performanslarının değerlendirmesini yaparken malware’lerin ve ek dosyalarının ne kadar başarılı bir şekilde silindiğine dikkat etti. Aynı zamanda silme işlemi yapılırken sistemin hangi modda olduğu (Güvenli-Normal mod) ve Kurtarma Disk’inin kullanılıp kullanılmadığı da değerlendirmeye dahil edildi.
Tüm bu değerlendirmelerin sonucunda programlara AA (100 puan), AB (90 puan), AC (80 puan), BA (70 puan), BB (60 puan), BC (50 puan), CA (40 puan), CB (30 puan), CC (20 puan) ve DD (0 puan) notlarından birisi verildi. Programlardan 56 ila 70 puan toplayanlar “Standart”, 71 ila 85 puan toplayanlar “Gelişmiş” ve 86-100 puan toplayanlar “Gelişmiş+” olarak kategorilendirildi.
Sonuçlar
Merhabalar,
Tamam.org
Tamam.org