Android Rehber Düzenleme Nasıl Yapılır?

Android Rehber Düzenleme Nasıl Yapılır

Sadece Android kullanıcıları değil birçok akıllı telefon kullanıcısının karşılaştığı en önemli sorunlardan biri de artan servisler ve mail adresleri ile birlikte aynı kişiye ait birçok kayıt ile dolan ve neredeyse “çöplük” olarak tabir edebileceğimiz bir hale gelen rehber oluyor.

Durum böyle olunca bazen oldukça basit bir şekilde bir arkadaşını ya da ailenizden bir yakınınızı aramak isteseniz bile birçok kayıt ile karşılaşabiliyorsunuz. 

1) Aynı Kayıtları Birleştirin

Bu aşamada birçok farklı çözüm denedim ve açıkçası bu  çözümler arasından en basit ve en kullanışlı olanı ise Merge+ verilen uygulama oldu.

Samsung’un Galaxy S6’da sunduğu gibi tekrarlayan kayıtları tek bir kayıt haline getiren ve bu sayede rehberinizde birden çok aynı kişinin olmasını engelleyen Merge+ Play Store’da ücretsiz olarak yer alıyor ve kullanımı da oldukça basit.

merge_birlestir_rehber

Merge+ ya da Türkçe olarak Birleştirici adıyla Play Store’da yer alan uygulamayı buradan ücretsiz olarak indirdikten sonra uygulamayı açıp altta yer alan Find Duplicates butonuna bastıktan sonra uygulama rehberinizi tarıyor ve tekrarlayan kayıtları buluyor.

Daha sonra aynı olan kayıtları görüntüleyip hangi kayıtların birleştirilmesini hangi kayıtların dokunulmadan kalmasını istediğinize karar veriyor ve Birleştir butonuna basıyorsunuz. Bunun ardından uygulama aynı kayıtları birleştiriyor ve rehberiniz çok daha temiz bir hal alıyor.

2) Rehberiniz için Tek Bir Servis Hazırlayın

Eğer bu rehberi okumaktaki amacınız sadece rehberinizde birden fazla olan kişileri temizlemek ise yazımızı burada noktalayabilirsiniz ancak şunu belirtmekte fayda var ki aslına bakacak olursanız bu sorunumuza tam bir çözüm olmayacaktır. Burada temel sorun aynı kişileri farklı şekillerde bulunduran birden çok rehbere sahip olmamız ve bunların hepsinin telefonumuzda kurulu olması. Durum böyle olunca ekstra çözüm arayışına gitmemiz gerekiyor, bunların üstüne eğer bir de bizim inceleme ve test için yaptığımız gibi sıkça telefon değiştirmek zorunda kalıyorsanız bu soruna bir çözüm bulmak kaçınılmaz oluyor.

Bu konuda ise imdadımıza Scrubly adındaki servis yetişiyor. İsterseniz hemen bu işlemi nasıl yapacağınıza geçelim. 

maxresdefault

Kendinize Bir Servis Seçin

İkinci aşama işlemlerine başlamadan önce ilk yapmanız gereken rehber olarak kullanacağınız bir servis belirlemek. Bu konuda Apple’ın iCloud, Google’ın Gmail ve Microsoft’un Outlook gibi seçenekleri mevcut, bunların yanında eğer kurumsal bir firmada çalışıyorsanız Microsoft Exchange kullanıyor da olabilirsiniz, bunlardan her hangi birini seçerek başlayabilirsiniz. Eğer sürekli Android – iOS arasında geçiş yapıyorsanız ya da tablet ve akıllı telefonunuzdan biri iOS diğeri Android kullanıyorsa Gmailtercihi yapmanız akıllıca olacaktır ancak yine de tercih size kalmış. 

Bir sonraki aşamada yapmanız gereken ise herhangi bir şekilde Rehber olarak kullandığınız tüm servislerden rehberlerinizi dışarı aktarmak, export etmek.  Eğer Gmail, iCloud gibi servisleri kullanıyorsanız doğrudan web üzerinden kişilerinizi tek bir CSV ya da vCard dosyası halinde edinebilirsiniz ancak eğer kişileriniz yerel olarak iPhone’unuzda kayıtlı ise MyContacts BackUp gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. Tüm kişilerinizi içe aktardıktan sonra ise bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Android Rehber Düzenleme Nasıl Yapılır-2

Tüm kişilerinizi aktardıktan sonra Scrubly’de yer alan araçları kullanarak rehberinizdeki çoklu kayıtları birleştirebilir ya da fazlalıkları silebilirsiniz. 250 Kişiye kadar bu işlemi ücretsiz yapan Scrubly, eğer rehberinizde daha fazlı kişi var ise 19.95 Dolar karşılığında üyelik talep ediyor. 

Bu işlemi de yaptıktan sonra Scrubly’e Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi hesaplarınızı bağlayarak kişi bilgilerinizi zenginleştirebilirsiniz. Scrubly sadece rehberinizdeki mevcut kişileri güncellediği için sosyal medya hesaplarınızda yer alan diğer kişilerin gelmeyeceğini de belirtelim.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra yeni ve tek olan rehberinizi hesabınıza gönderebilirsiniz. Eğer Gmailseçtiyseniz bu işi tek bir tık ile yapmanız mümkün ancak eğer iCloud ve ya Outlook  seçtiyseniz yeninden dışarı aktarıp bu servislere yeniden içeri aktarmak durumundasınız.

Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra cihazlarınızda sadece belirlediğiniz hesap ile kişileri senkronize edecek şekilde ayarlama yapabilir ve diğer servislerinizde yer alan tüm kişileri silebilirsiniz.

Kaynak: ShiftDelete (Berkay Oğulcan Tutal)

Ersin ÜZGÜN

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir