Murphy Kanunları Nedir?
Birkaç tane kuyruk olan gişelerde ya da kasalarda gözünüze kestirdiğiniz bir tanesine girdiğiniz anda diğerleri daha hızlı ilerlemeye başlar. Arabayı yıkattığınızın ertesi günü berbat çamurlu bir yağmur yağar. Banyoya girip musluğu açtığınızda telefon çalar… Böyle örnekler uzatılabilir. Bunları yaşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Evrensel Murphy kanunlarından biri daha çalıştı demektir. Peki Murphy Kanunları Nedir?
Bu kanunlardan en bilineni “Bir şey ters gidebiliyorsa gider” sözüdür. Bu sözün üzerine çeşitlemeler yapılmış, her türlü durum için Murphy kuralları uydurulmuştur.
Murphy Kanunları Nedir?
Bu yasaların kapalı bir çalışma ortamı olan bu hava üssünden, halka ve dünyaya yayılmasının sebebi de yine John Strapp. Proje ile ilgili yaptığı basın toplantısında gazetecilere şöyle diyor: “Yıllardır yaptığımız çarpışma testlerinin güvenle devam etmesi; Murphy Yasalarına kalpten inanmamız ve kaçınılmaz olan sonuçları sürekli görmezden gelmemizden kaynaklanmaktadır!”. Bu basın toplantısı ve ardından Murphy Yasasının bazı reklamlarda kullanılması, bir anda kamuoyunda bir ilgi patlamasına yol açmış ve “Murphy Yasaları” önce Amerikan toplumunda, sonra dünyada bir anda büyük bir ilgi ile karşılaşmıştır.
Belki de işleri oluruna bırakmalı. “Bir şey ters gidebiliyorsa
g
i
d
e
r!”
Şimdi kategorize ettiğim Murphy Yasalarına topluca bir bakalım;
Murphy Kanunları – 2 – Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Bilgisayarlar (Sayfa 3)
Murphy Kanunları – 3 – İş Hayatına Dair Kanunlar (Sayfa 4)
Murphy Kanunları – 4 – Politika ve Politikacılar (Sayfa 5)
Murphy Kanunları Nedir? yazısı ilk önce Teknoloji Dolabı üzerinde ortaya çıktı.