iPhone Kamerasından İyi Sonuçlar Almak için İpuçları

iPhone Kamerasından Daha İyi Sonuçlar Almak için 11 İpucu-(www.Tamam.org)

 

iPhone kamerası kesinlikle bir akıllı telefona göre üst seviye bir deneyim sunuyor.

Bu deneyimi daha da arttırmanız adına gelin 13 basit ipucuna gözatın.

Düşük ışık akıllı telefon kameralarında hep sorun olmuştur ki iPhone’lar için de bu böyledir. Bu sebeple öncelikle düşük ışıklı ortamlardan en iyi çekim için ipuçlarını paylaşacağız.

1) Mümkünse Düşük Işık Çekimlerinde iPhone’unuzu Sabitleyin

Kamera sarsıntısını ortadan kaldırmak her zaman daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Bunu mini bir tripod ile yapabilirsiniz. Düşük ışıklarda kamera sarsıntısını ne kadar azaltırsanız o kadar iyi sonuçlar elde edeceksinizdir.

2) Deklanşör için Ses Seviye Tuşlarını Kullanın

iPhone’la çekim yaparken, kamera titremenisi minimize etmek için ses tuşlarını kullanmaya özen gösterin. Ekran düğmesini kullanmak ses seviyesi tuşlarını kullanmaya göre daha fazla titreşime sebep olmaktadır. Ses seviyesi tuşlarını kullanmak her zaman daha istikrarlı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

3) Düşük Işıkta Seri Çekimler Yapın

Düşük ışıkta çekim yapmak her zaman zor olmuştur. Zor olmanın yanısıra iyi sonuçlar elde etmek kimi zaman mümkün değildir. Daha istikrarlı sonuçlar için iPhone’unuzun kamerasının seri çekim özelliğini kullanabilirsiniz. Bunun için ses seviyesi tuşuna basılı tutabilirsiniz. Bu şekilde kameranızın daha fazla ışığı süzmesi mümkün hale gelecektir ve daha iyi, bir düzine görüntü elde edebilirsiniz.

4) Varsayılan Olarak HDR’yi Açık Tutun

Kamera sensörleri dinamik aralıkta sınırlıdır. Bu şekilde kimi zaman görüntülerde sorunlar olduğunu farkedebilirsiniz. Gölge alanların katı siyah gözükmesi veya saf beyaz/yüksek ışıklı alanların fazla beyaz olması gibi.

High Dynamic Range (HDR) birden fazla poz alır ve otomatik olarak gölgeleri ve diğer ayrıntıları yakalayarak tek bir görüntüde bunları harmanlayarak birleştirir. Bu da sizin daha iyi sonuçlar elde etmenize olanak sağlayacaktır.

5) Varsayılan Olarak Flaşı Kapalı Tutun

Bir flaş ışığı çok kısa mesafede kişe yarayabilir ancak çoğu zaman istemsiz sonuçların elde edilmesine neden olabiliyor. Özellikle flaşla bir çekim yaptığınızda sadece odak noktanızın net bir şekilde çıktığını ve diğer çevre alanlarının görülmediğini görebilirsiniz.

Bu sebeple flaşı otomatik modda tutmayın ve varsayılan olarak kapalı tutun.

6) Işığın Yönüne Dikkat Edin

Çekim yaparken ışığın nereden geldiğine dikkat edin. En iyi fotoğraf çekimi için ışığı arkanıza aldığınıza emin olun. Eğer ışığa karşı doğrudan çekim yaparsanız görüntünün patladığını görebilirsiniz.

Bu sebeple ışığı karşınıza almadığınızdan emin olun ve ışığı muhakkak arkanıza almaya özen gösterin.

7) Araştırma Yapın

Eğer seyahat fotoğrafçılığı yapacaksanız seyahatiniz için araştırma yapmayı unutmayın. Gittiğiniz yerde gerçek anlamda fotoğraflar elde edebilmeniz için nokta atışı yapmanız gerektiğini unutmayın.

8) Tüm Açıları Düşünün

Fotoğraf çekerken her şeyi düşünmeniz gerekiyor. Çekim yapacağınız alanın derinliğine ve diğer tüm detaylara önem vermeniz gerekiyor.

9) Mesafeyi Düşünün

Bazen başarılı bir portre çekimi yapmak isterken, çevredeki kişileri de görüntülemek isteyebiliriniz. Bu çoğu zaman etkili sonuçlar verir. Bunun için de çekim mesafenizi doğru ölçmeniz gerekiyor.

10) Üçte Bir Kuralı

Bazen mükemmel bir fotoğrafın tek bir sırrı vardır o da simetri ve bazen bunu acemi bir fotoğrafçı yapabilir. Ama genel olarak amatör fotoğrafçıların başarılı olduğu pek görülmez. Çünkü en önemli kural bilinmez. Evet üçte bir kuralı. Fotoğrafçılığın temel kuralıdır. Özetle üçte bir kuralınca, bir manzara fotoğrafı çekiyorsanız gökyüzünü sadece üçte bir oranında fotoğrafınıza aktarmalısınız. Manzara ile gökyüzünü aynı oranda fotoğrafa aktaramazsınız.

11) Erken Kalkmak

Evet bu aşamada sadece bir öğüt olarak alabilirsiniz bunu. Eğer başarılı fotoğraflar elde etmek istiyorsanız erken kalkın. Bu hem kalabalık, turistik yerlerde daha rahat fotoğraf çekmenize olanak sağlayacak hem de güneş ışığından daha iyi yararlanmanızı sağlayacaktır.

Kaynak: Applefoni (Ömer Ergin)

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.