Chrome ile Kullanabileceğiniz En iyi 6 Ücretsiz VPN

Açılımı Virtual Private Network olan VPN Türkçe de Sanal Özel Ağ olarak adlandırılmaktadır.

VPN, temel olarak ağlara uzaktan erişim sağlayan bir sistemdir. Yani VPN kullanıcısı, bulunmadığı bir noktadaki ağa erişebilir, veri aktarımında bulunabilir.

VPN nedir? VPN nasıl çalışır? VPN nasıl kullanılır? VPN türleri nelerdir? daha detaylı öğrenmek isterseniz bu konumuza bakabilirsiniz. (VPN Nedir? Nasıl Kullanılır? )

Chrome Tarayıcısı‘nda ücretli VPN seçeneklerinin yanında ücretsiz VPN hizmeti alabileceğimiz araçlarda bulunmaktadır.

Chrome kullanıcıları için en iyi ücretsiz VPN seçenekleri ni yazımızda bulabilirsiniz.

1. DotVPN

DotVPN

2014’ten beri kullanımda olan DotVPN, son zamanlarda çok daha büyük bir ilgi görmeye başladı. Chrome Web Store’a göre 500 binin üzerinde kullanıcıya sahip olan bu araç, sınırsız bir bant genişliği sunuyor. 12 ayrı sanal konum üzerinden çalışan DotVPN son derece güvenlikli bir altyapıya sahip.

2. ZenMate VPN

ZenMate VPN

“Siber güvenlik çözümü” gibi bir motto’ya sahip olan ZenMate VPN, dünya çapında son derece güvenlikli proxy sunucularına sahip. İnternet güvenliği, Wi-Fi güvenliği ve sınırlandırılmamış İnternet erişimi şeklinde üç alanda hizmet sunan bu araç aylık 7.99 dolar karşılığında, çok daha hızlı ve ekstra bölgeler ekleyebileceğiniz ve 7/24 teknik destek alabileceğiniz premium bir paket de sunuyor.

3. Hotspot Shield

Hotspot Shield

Görece yeni bir VPN aracı olan Hotspot Shield, endüstrinin en güvenilir firmalarından, 10 yıllık bir tecrübeye ve dünya çapında 190 ülkede 20 milyon aktif kullanıcıya sahip Anchor Free tarafından yönetiliyor.

Ücretsiz ve sınırsız bir hizmet sunan ve ayrıca aylık 2.08 dolarlık bir premium paketi de bulunan Hotspot Shield iOS, Android, Windows Phone, OS X ve Windows platformlarında mevcut.

4. CyberGhost VPN

CyberGhost VPN

CyberGhost, coğrafi bloklamadan ziyade merkezine gizlilik ve güvenliği alan VPN’lerden biri. Yaklaşık 150 milyon reklam, 210 bin zararlı web sitesi ve 260 milyon izleme teşebbüsünü engelleyen bu aracın premium versiyonu ise aylık 3.79 dolar.

5. Browsec VPN

Browsec VPN

Browsec VPN‘in en önemli özellikleri arasında kullanıcılarına herhangi bir yerden bütün sitelere erişim olanağı ve gelişmiş bir çevrimiçi kullanıcı gizliliği, veri koruması sağlaması yer alıyor. Bu araç sayesinde, özellikle okul ve ofis bilgisayarlarında engellenen Facebook, Reddit ve YouTube gibi sitelere de erişim sağlayabilirsiniz.

6. TunnelBear VPN

TunnelBear VPN

Sıra, bu listede yer alan VPN araçları arasında en başarılı eleştirileri alan araçta. 10.500 bireysel oylama sonucunda tam 5 yıldızlık bir ortalamaya sahip olan bu araç aslında tam bir VPN olmaktan ziyade aslında şifreli bir proxy olarak değerlendirilebilir. Bütün VPN’ler arasında en hızlı ücretsiz erişim hızı sunan araç olan TunnelBear VPN, dünya çapında 20 ülkede sunuculara sahip.

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.