Telefonumda Virüsmü Var ?

Bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarımızda da virüs bulaşma ihtimali çok yüksektir.Peki  Telefonumda Virüsmü Var? Nasıl Anlarım?

Android akıllı cihazınız son zamanlarda tutarsız mı çalışmaya başladı?

Kaynağı belirsiz ve güvenilir olmayan bir uygulamayı telefonunuza indirdiğinizde veya telefonunuzu antivirüs yazılımı olmayan (virüs bulamış) bir bilgisayara USB ile bağladığınızda telefonunuza virüs bulaşma ihtimali yükselecektir.

Telefonumda Virüsmü Var? Nasıl Anlarım?

Telefonunuza virüs bulaştığında belirti olarak telefonunuzun yavaşlaması, donması, kilitlenmesi, kendi kendine işlem yapması, bilgilerin silinmesi, fotoğrafların silinmesi veya açılmaması, kendiliğinden sayfa açılması, internet erişimi ve ısınma sorunlarının ortaya çıkması gibi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Virüsler genellikle bilgilerinizi çalma, telefonunuza zarar verme, işlem yaptırma, rehberinizi ele geçirme gibi amaçlar taşımaktadır. Ancak yaygın olarak reklam içerikli sayfalar sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

5 Maddede Telefonumda Virüs Var mı? Nasıl Anlarım?

1 – Aniden yüksek gelen telefon faturası

Normalde sabit gelen telefon faturanız birden yüksek gelmeye vede sms kullanımda artış var ise virüs bulaşma oranı yüksetir. Çünkü bulaşan virüs sizden habersiz sms’ler göndererek kazanç sağlamayı amaçlarlar.

2 – Aşırı Data Kullanımı

Android telefonlara bulaşan virüslerin çoğunluğu SMS gönderiyor olsa da bazıları faturanızı yükseltmek için cihazınızdan e-posta yollayabilir yahut data yayını yapabilir. Bu durumu kontrol etmenin en kolay yöntemi ise Google Play Store üzerinde yer alan data trafiği ölçen uygulamaları yükleyerek data kullanımını kontrol etmek.

3 – Kısa Sürede Pilin Tükenmesi

Normal sartlarda iyi giden şarjınızın birden kısa sürede bitmesi bitiyorsa cihazınıza virüs bulaşma olasılığı yüksektir.

4 –  Telefonun Eskiye Göre Düşük Performansta Çalışması

Virüsler genelde aşırı derecede sorgu ürettikleri için telefonunuzun işlemcisini ve RAM’ini yormakta ve cihazınızın performans olarak kötü çalışmasını sağlamaktadır. Eğer sizde iyi bir performans aldığınız telefonunuzun performansının bir anda düştüğünü düşünüyorsanız virüslere karşı cihazınızı kontrol ediniz.

5 – Aramaların Aniden Kopması

Telefonunuzun operatör ile kaliteli çekim yaptığı yerlerde yaptığınız konuşmalarda anlık kesilmeler bulunuyorsa bu virüslerin olduğuna dair bir belirtidir. Bu durumda öncelikle cihazınızdan hattınızı sökünüz ve virüs taramasını gerçekleştiriniz.

Telefona Virüs Nasıl Bulaşır ?

Kullanılan uygulamalar, şifresiz girilen veya güvenilir olmayan wifi ağları, virüs bulaşmış bilgisayarlar ile yapılan USB bağlantıları, maillerden gelen virüslü içeriklerin kullanılması bulaşma yollarıdır. Kaynağı belirsiz ve güvenilir olmayan uygulamalarda virüs taşıyor olabilirler. Bu tür dışarıdan kurulan uygulamar sonucunda telefonunuza virüsler girebilir.

Android Telefon Format Atmadan Virüsten Nasıl Temizlenir?

Peki Telefona bulaşan virüsler nasıl temizlenir?

Birincisi telefonunuzdaki fotoğrafları, rehberi ve diğer belgeleri yedekledikten sonra fabrika ayarlarına getirmeniz. İlk kurulum yapıldıktan sonra antivirüs programı kullanmanız gerekmektedir. AVG, Avast, Norton ve Avira kullanabilirsiniz.

En İyi 9 Ücretsiz Antivirüs Programı yazımızda size uygun ücretsiz antivirüs programlarından birini seçerek telefonunuza indirebilir yada eğer Android telefonlarda adbirdie ve adyourexchange virüsünün temizlenmesi için Telefonlarda Adbirdie ve Adyourexchange Virüsü Nasıl Temizlenir konumuza bakabilirsiniz.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.