Telefon Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım?

Akıllı telefonların en önemli sıkıntılarından biride telefonun aşırı ısınması. Telefon Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım? diyorsanızTelefonunuzun Isınma Sorununa Karşı Almanız Gereken Önlemleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Telefon Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım?

Günümüzün en gözde buluşlarından biri olan akıllı telefonlar her geçen gün daha da çok kullanıcı yelpazesine ulaşmakta. Fakat ne kadar gelişirse gelişsin, yine de bazı sorunların önüne geçilemiyor. Bunlardan en önemlisi aşırı ısınma ve bunun iki sebebi var.

Bunlardan birisi telefonun Android işlemcisi ve donanımlarının sürekli çalışmasından kaynaklı olarak ısınmadır. Özellikle de yoğun bir işlem gücü gerektiren programlar çalışıyorsa aşırı ısınma meydana gelir ve zaten kullanıcısını uyaran bir sisteme de sahiptir bu telefonlar. Ayrıca cihazınız şarj olurken de ısınabilir ve  bu çok normaldir.

Hafıza sorunu olan cihazların ısınması bilinen en popüler sorundur yani 16 GB alanı olan bir telefonda 8GB gibi bir yer kaplaması  telefonda aşırı derecede işlemci ısınması ve yavaşlama gibi sorunları beraberinde getirmiştir.

Telefonunuzun Isınma Sorununa Karşı Almanız Gereken Önlemler

İlk olarak orjinal şarj aleti kullanınız ve başka cihazlarla telefonunuzu şarj etmeyiniz. Bu telefonunuzun pilinin de ömrünü uzatır. Şarj Cihazının Orjinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?   konumuza mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

Genelde telefonu korumak adına alınan kılıflar da zararlıdır. Kalitesiz ve çok kapalı olunca hava ile temas olmadığından telefonlarda çabuk ısınma yapar.
Telefonlarınızın senkronizasyonun sürekli açık olması ve wifi nin kapsama alanı dışında açık olması telefonu yoracağından telefonunuz yine ısınmaktadır.
Güç tasarruf modu kapalı tutulduğu takdirde de ısınmayı bir nebze azaltmış olacaksınız.
Telefonunuzdaki uygulamaların güncellenmesi de şarj konusunda azaltıcı etki yapmaktadır.

Uzmanlara göre telefonlardaki bataryaların genel ömrü bir yıldır. Bataryaları yetkili servislerde ölçtürüp ne kadar sağlıklı olarak ne kadar çalışacağını öğrenmeniz mümkündür.
Bir yandan da uzmanlar eğer bataryanızda aşırı ısınma ve şişme görülüyorsa bir daha onları kullanmamanız gerektiğini ifade ediyorlar. Tehlikeli olduğuna dair iddialar bulunmaktadır.
Telefonunuzu sıcak ortamlardan uzak tutmak da çözüm olacaktır.
Camın önü plaj gibi direkt güneş alan yerlerde telefonunuzu asla bırakmayınız. Bu da direkt ısınmaya neden olur.
Cep telefonunuz şarjdayken de cihazınızı kullanmamanız gerekmektedir.

Telefon Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım?

Eğer telefonunuzda bir bozulma meydana gelirse mutlaka uzman yetkililere teslim ediniz ve yaptırınız. Çünkü uzman olmayan kişiler de yanlış tamir yapacağından yine ısınma sorunu ortaya çıkmaktadır.Telefonunuzun bir sorun olması halinde orjinal parçalarının yan sanayi parçalarla değişimine asla izin vermeyin. Telefonun ısınmasına ve bataryanın şişmesine sebep olabilmektedir bu durum.Bataryanın şişmesi ve telefonun aşırı ısınması size bir işarettir. Hemen bataryayı çıkarın çünkü patlama olasılığı çok yüksektir. Bir daha telefona o bataryayı takmayınız.

Oyun oynandığı zaman telefonun çok ısınması gelen şikâyetler arasındadır. Bu durum çok normal çünkü siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik olarak çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.

Mobil veri ve internet kullanımının da telefonu aşırı ısıttığı bir gerçektir. Çünkü aynı anda birçok uygulama ve bu uygulamaların teknik donanımları da çalıştığından telefonunuzun ısınması çok normal bir durum.Sizlerin telefonlarınızda kalıcı çözümler uygulaması elbette ki pek mümkün olmayacaktır. Bahsettiğimiz detayları uygulayarak biraz da olsa telefonunuzun ısınma sorununun önüne geçebilirsiniz. Asıl çözüm üreticilerin geliştirmesi gereken cihazlar. Bizimkisi sadece geçici çözüm.

Telefon Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım? diyorsanızTelefonunuzun Isınma Sorununa Karşı Almanız Gereken Önlemleri anlattığımız bu yazımızın sonuna geldik. Sizde çözüm önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Merhabalar,

Tamam.org
Tamam.org

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir