Tek Firma Onlarca Ürün ve Hizmet “Menfez, Akordeon Kapı ve Duşakabin”

Duşakabin ürün gamı ile Akordeon Kapı çeşitlerini sadece KOÇTAŞ gibi firmalar sunar ancak onlar da kişiye özel değil basma kalıp işlerdir. Şahper Ltd. Şti. firması ise Akordeon Kapı çeşitlerinden duşakabin ürünlerine ve Menfez çeşitlerinden cam balkon çeşitlerinde kadar bir ev ve ofisin ihtiyacı olan tüm ürünleri / hizmetleri tek çatı altında sunmaktadır. Duşakabin çeşitleri ve özellikleri için dilerseniz hemen firma müşteri temsilcilerine 0 212 494 47 47 telefondan ulaşabilirsiniz.

Akordeon Kapı:
Akordeon Kapı kayaların ve büyük taşların sürekli rüzgarlar sonucu sürüklenerek ufalanması sonucu oluşur. Kullanılacak kumun temiz olması gerekir. Kimyasallarla karışmış olan kumun kullanılması istenilen şekli alması zordur. Kumun boyutu 7 milimetre civarındadır. Büyük taneli kumlar kullanamadığı için elekten geçirilmektedir. Kumun elenmesi için elek, kürek vb. aletlere ihtiyaç duyulur. Elek sağlam malzemeden yapılmış olmalıdır. Kürekle kum elek üzerine atılır ve elek iki yanından tutulur ve sallanır. Elekte kalan kumlar bir kenara alınır. Bu işlem tekrar edilir. En son elenen kumlar kürek yardımıyla toplanır. Kum deniz kumu ise deniz kumu tuzlu olduğu için içinde kimyasallar bulunur ve bu kumun yıkanması gerekir. Yıkandıktan sonra kullanılabilir.

Menfez nedir?
Menfez yüzeyin düzgü olması, istenilen eğimi ve şekli vermek için yapılır. Zemine uygulanan kaplamalar için düzgün yüzeyler gerekmektedir bunun için zemine şap atılması gerekir. Düzgün yüzey tesviye betonu kullanılarak elde edilir. Tesviye betonunun üzerine şap uygulanır. Bu da bir çeşit kaplamanın yerini tutar. Menfez kum ocağında elde edilir. Menfez umu elenir ve yıkanır. Yüzeye düzgünlük ve istenilen eğimi verir.

Şap dökmenin amacı; Tesviye betonu dökülmüş yüzeyin görüntüsünün güzelliğini sağlamak ve izolasyon yani dış etkilerden korumaktır. Kullanım alanları ise, açık ve kapalı otoparklar, nemli ortamlar, tiyatro ve sergi salonları, spor salonları, fabrikaların iç ve dış ortamlarında kullanılır. Zemini sudan korumak amacıyla yapıldığını buradan anlıyoruz.

Her şeyin bir kuralı olduğu gibi şap dökmenin de elbette kuralları vardır. Şap dökülecek yüzey temiz olmalıdır, kirden, pastan arındırılmış olmalıdır. İnşaattan kalan artıklar, harç, toz, toprak olmamalıdır. şap dökülürken terazi mastarları kullanılır. Şap dökülürken anolar sökülmelidir. Anoların söküldüğü anda şap dökülmelidir. Yüzeyler mala ile düzeltilmelidir. Geniş alanlarda mastar yapıldıktan sonra yüzey düzeltilmelidir.

Duşakabin Kurmadan Önce Yapılan Tesviye Betonunun İşlem Sırası

Şap dökülecek yüzey temizlenir ve yabancı maddeler uzaklaştırılır. Duvar kenarlarına kot işaretlenir aynı zamanda kenarlara anolar yerleştirilir. Anolar yerleştirildikten sonra terazi ile anoların üzeri kontrol edilir. Dökülecek olan şap hazırlanır ve şap dökülür. en son olarak şap mastarlar yardımı ile düzeltilir.

Şap kurallara göre dökülür ve işlem sırası takip edilir. Şap dökme işlemi ikiye ayrılır. Çimento kullanılarak yapılan şap dökme işlemi ve hazır sentetik Duşakabin dökme olarak ikiye ayrılır.

Şap dökülecek yüzeyin kirden, tozdan arındırılması için yumuşak süpürgelerle süpürülerek arındırılır. Ayrıca hava kullanarak da ortam temizlenebilir. Eğer zemin temizlenmez ise alttaki tesviye betonu ile şap arasında toz tanecikleri kalır ve yapılan zeminin çok çabuk şekilde deforme olup bozulmasına neden olur. Bu yüzden temizlik çok önemlidir. Aynı zamanda harç artığı, köpük gibi inşaat artığı kalmışsa bunlar da mala kazma gibi aletlerle temizlenmelidir. Bu malzemeler temizlenmezse şap döküldükten sonra yüzeyde tümseklik meydana gelecektir. Bunlarda göze hoş gelmeyen görüntülerdir. Genellikle malanın ucu bu iş için kullanılır.

Duşakabin kenarlarına kot işleme işi yapılır. Bu işlem tesviye betonuyla yapılır. Çimento kullanılarak yapılan şap dökümünde kot işaretlerine gerek duyulmaz ama sentetik şap dökümünde kot işaretlemesine ihtiyaç vardır. Kot işaretleme işleminden sonra kenarlara anolar yerleştirilir. Çimento ile yapılan şapta yerleştirilmez. Anolar kolay çıkabilecek şekilde yerleştirilmelidir. Çünkü Duşakabin dökümü sırasında anolar çıkarılıp şap dökümü gerçekleştirilir. Anoların yerleştirilmesi bittikten sonra tek tek terazi ile kontrol edilir yani sabitleme işlemi yapılır. Bu sırada şap hazırlanır. Çimentoyla veya sentetik olarak hazırlanır. Çimentoyla ve sentetik olarak hazırlanan şapların hazırlanması da uygulanması da çok farklıdır. Hazırlanan şap tesviye betonunun üzerine dökülür. Dökülen Duşakabin mastarlar yardımıyla düzeltilir. Böylece Duşakabin kurulum işlemi bitmiş olur.

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir