Sık Görülen Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Gebelik hesaplama yollarından biri de SAT yöntemidir. Doğumun ne zaman gerçekleşeceğine dair, bu yöntemle gebelik hesaplaması adet dönemine göre yapılmaktadır. Kadınlarda hamilelik dönemi, genel olarak hamile kalındıktan sonra 40 hafta sürmektedir. Bu nedenle SAT yöntemine göre gebelik hesaplamak için; son adet döneminin ilk gününden itibaren,  üstüne 40 hafta yani 280 gün eklemek gerekmektedir. Çıkan sonuç bize doğumun yapılacağı günü verecektir. Bu hesaplamada çıkan sonuca göre doğumun, bir hafta kadar önce veya sonra olması durumu da olabilmektedir.

Hamilelik belirtileri her kadında genel olarak aynı semptomları göstermektedir. Kadınlarda hamileliğin en bariz belirtisi adet gününde gecikme olmasıdır. En klasik olan ikinci belirtilerden biri de mide bulantısıdır. Bu mide bulantıları sonucunda kusma olabildiği gibi, kusma olmayan mide bulantıları da bazı kadınlarda görülmektedir. Hamileliğin en bilinen belirtilerden olan yorgunluk hali ise her kadında rastlanan bir durum olmaktadır.

MS hastalığı yani Multipl Skleroz merkezi sinir sistemini etkileyen, kronik nörolojik bir hastalık çeşididir. MS hastalığı omurilik ve beyinin oluşturduğu merkezi sisteminde etkili olmaktadır. Hastalığın ilk keşfi 1868 yılında Doktor Jean Martin Charcot tarafından yapılmıştır. MS hastalığı coğrafi bölgelere göre farklılık gösterebilen bir hastalık türüdür. Bu hastalık kişinin bağışıklık sistemindeki bozulma nedeniyle, omurilikteki ve beyinde ki sinirlerin etrafını saran miyelin tabakasının zarar görmesi sonucunda vücutta ortaya çıkmaktadır.

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir