Kistik Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce, genellikle ergenlik döneminde görülen bir cilt rahatsızlığı olsa da sivilceleri orta veya ileri yaşlardaki kişilerde de görmek mümkün. Sivilcenin oluşma nedeni kişinin cildinin aşırı bir şekilde yağlanmasından ileri gelir. Bu aşırı salgılanan yağ nedeniyle kişinin cildindeki gözeneklerde tıkanıklık oluşur. Ve bu da sivilcelerin ortaya çıkmasına zemin hazırlar.

Sivilcelerin genelde boyunda ya da yüz kısmında meydana gelmesi de görüntü açısından rahatsızlık veren bir durumdur. Kistik sivilce de denilen bu sivilceler fazla acı vermiyor olsa da görüntü bakımından kötü olması kişileri daha çok rahatsız eder. Aynı zamanda bu sivilcelerin el ile yolunması özellikle yüz bölgesinde iz kalmasına neden olabilir. Bu sivilceler doktor müdahalesiyle geçebileceği gibi kendi kendine de yok olabilir.

Kistik Sivilcenin Belirtileri

Sivilcelerin çıkmaya başladığı dönem ergenlik dönemi yani on üç – on dört yaş civarıdır. Göğüs kısmında da çıkabilen sivilceler ergenlik döneminde çok sık çıkmakla beraber sivilcelerin oluşması ilerleyen yaşlarda daha yavaş olmaktadır. İnsanları mutsuz eden sivilcelerin oluşmasından önce mercimek kadar bir büyüklükte sertlik meydana gelir. Ardından bu sertlik sivilcenin çıkma döneminde ağrıya neden olabilir. Şişliğin kızarması ve kaşınmaya başlaması sonucu da ciltte sivilce yani iltihaplanma başlar.

Kistik Sivilcenin Nedenleri

Sivilceler hormon değişikliği sonucu oluşmakla birlikte başka sebeplerden de çıkabilir. Bu nedenlerin başında çok yağlı gıdalar tüketmek gelir. Cips ya da kuru yemiş gibi çok fazla yağ ihtiva eden gıdaları tüketmek vücutta yağlanmaya yol açar. Bu da sivilce çıkmasına neden olur. Bu yağlanmanın önüne geçmek için yüz bölgesi sık sık sabunla yıkanmalıdır. Bunların dışında aşırı stres veya üzüntü de kistik sivilceye neden olabilir.

Kistik Sivilcenin Tedavi Yöntemleri

Bu tip sivilceler genellikle kendiliğinden geçer. İyileşme süreci sivilceye dış müdahalede bulunulmadığı sürece en fazla bir hafta sürer. Ancak sivilce patlatıldığında iyileşme süresi de uzayacaktır. Bu gibi durumlarda ve sivilcenin müdahale edilmemesine rağmen geçmemesi, aksine daha da yoğunlaşması durumlarında bir cilt doktoruna gidilmelidir. Cilt doktorları, sivilceler için genelde cildinize zarar vermeyecek olan solüsyonlar vererek sivilcenizi tedavi ederler. Bunun dışında her cilt tipi aynı olmayacağı için doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanılmamalıdır.

Kistik Sivilce Kremi

Kistik sivilce nedir ve kistik sivilce nasıl geçer hakkında bilgi verdikten sonra sizlere kistik sivilce kremi hakkında bilgi vermek istiyorum. Kistik sivilce diğer sivilcelerden farklı olarak daha büyüktür. Ayrıca kistik sivilce dokunulduğunda acı verir.

Kesinlikle doktor önerisi olmadan herhangi bir krem kullanılması asla önerilmez. Genelde kistik sivilce fucudin sivilce krem doktor tavsiyesi ile kullanılır.

Sizlere bu yazımızda kistik sivilce hakkında bilgi vermeye çalıştım. Kistik sivilce patlatmak kesinlikle önerilmez. Asla doktorunuza danışmadan kremleri kullanmayın.

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.