Cep Telefonda Hızlı Şarj Nedir? Hızlı Şarj Zarar Verir mi?

Cep-Telefonda-Hızlı-Şarj-Nedir-Hızlı-Şarj-Zarar-Verir-Mi

Android ve iPhone cep telefonda hızlı şarj nasıl yapılır? Hızlı şarj cihaza zarar verir mi? Pil kullanımını etki eder mi? Daha uzun pil ömrü kullanımı nasıl sağlanır? Hızlı şarj cihazları ne kadar etkili? 

Bazı üreticilerin, son yıllarda çıkardıkları şarj cihazları ile artık hızlı şarj cihazı denilen kavram hayatımızda yerini aldı. Hızlı şarj gerçekten pile zarar vermiyor mı?  Ama bundan önce özellikle cep telefonlarında görülen pil kullanım süresi sorunu geniş kapsamda ele almak gerekiyor.

Akıllı cihazlar hayatımıza girmesiyle ortaya çıkan şarj sorunundan, hemen hemen şikayetçi olmayan pek az Android kullanıcısı vardır. Akıllı cihaz üreticilerinin cep telefonlardaki bu sorunlarla ilgili yayınladıkları sürüm güncellemeleri azda olsa etkisini bazı modeller için göstermiştir.

Hızlı şarj telefonun bataryasına zarar veriyor mu! Evet maalesef veriyor. Hızlı şarjla pil ömrünün kısalmasına neden olabiliyor.

Cep-Telefonda-Hızlı-Şarj-Nedir-Hızlı-Şarj-Zarar-Verir-Mi2-919x600

Peki hızlı şarjla pil kullanım süresi nasıl! Hızlı şarj edilen telefonlarda kullanım süresi daha kısa olabiliyor. Pilin dolma dengesini etkilenmesi olumsuz sonuçlarından biri olabiliyor.

Şuan ki pil teknolojisi, genel mobil cihazlarda özellikle çoğu akıllı telefonlarda şarj kullanım süresi 1-2 gün gitmektedir. Özellikle internet bağlantısını sürekli kullanan kullanıcılar 1 günü dahi zor çıkarabiliyorlar.

Kablosuz şarjda kullanılan akıllı cihazlarda dikkatli olmak gerekiyor. Bilgisayar aracılığı veya akıllı şarj cihazları ile kablosuz şarj edilen cep telefonlarında, kullanıcının boş durmaması nedeni ile cihazın meşgul edilmesi yine pil ömrünün kısalmasına neden olabiliyor.

Cep-Telefonda-Hızlı-Şarj-Nedir-Hızlı-Şarj-Zarar-Verir-Mi3

Kablolu veya kablosuz şarj cihazlarda, kullanılan yan sanayi cihazların, bataryayı öldürdüğünden kimsenin şüphesi olacağını düşünmüyorum. Yan sanayi kullanılan şarj cihazları, sadece bataryaya zarar vermiyor, cihaza da aynı zamanda zarar vermektedir. Tabi tehlikesini de göz önünde tutmak gerekir.

Cihazınızda gereksiz olan özellikleri kapatabilirsiniz. Bunlardan GPS, Bluetooth, NFC, Wi-fi özellikleri  ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatarak daha verimli cihazınızı kullanabilirsiniz.

Kaynak: Andronova

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.