2023 Porsche Taycan Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – 2023 Porsche Taycan Alınır Mı?

Elektrikli araba sınıfı olarak değerlendirilen E konseptinin üyesi olan Porsche Taycan, marka tarafından tam elektrikli otomobil olarak ilk olma özelliğini taşıyor. 70. Yıl kutlamaları sırasında Porsche tarafından tanıtılan Tarcan, ‘’genç ve canlı at’’ anlamına gelen Türkçe kökenli bir kelimedir.

Porsche tarafından çıkarılan ve markanın önemli araçları içerisinde sayılan Porsche Tarcan’ın, 2019 yılı sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Markanın tam elektrikli aracı olan Tarcan aynı zamanda Tesla markasının Model S modeline rakip olarak görülüyor.

2019 Porsche Taycan Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – 2019 Porsche Taycan Alınır Mı?

2019 Porsche Taycan Teknik Özellikleri

Porsche Taycan, barındırdığı toplam sistemi sayesinde performans olarak 600 beygir güce sahip bir araç olarak karşımıza çıkacak. Tork değeri hakkında henüz bir bilgi olmamakla birlikte, elektrikli aktarma organlarının entegre çalışmalarındaki başarı nedeniyle beklentilerin yüksek olduğu görülmektedir.

20 dakika şarj sonunda yaklaşık 400 kilometre civarında menzil yapabileceği belirtilen araç ile ilgili yapılan en son yapılan açıklamalarla 15 dakikalık bir şarj sonunda da aynı menzili yapabileceği öğrenilmiştir. 0 km hızdan 100 km hıza 3,5 saniyede ulaşabilen Taycan, 200 kilometrelik hıza ise 12 saniye gibi kısa sürede ulaşabiliyor.

Motor çifti senkron şeklinde çalışırken 600 beygir gücünde performansa sahip olurken, aracın çekici ise 4 tekerlekten sağlanıyor. 919 modelinde kullanılmış olan yarış araba hibrit motorları ile Porcshe Taycan’ın motoru da benzerlik gösteriyor. Bu nedenle Porsche aracını tanıtırken, pistler için hazır olacağını ifade ediyor. Elektrik motorları arasında kompalt sağlanması için kullanılan tellerin dikdörtgen şeklinde olacağı belirtilirken, bataryası da her biri 4 V değerindeki 800 v’a ulaşmasını sağlayan 400 hücre kullanılıyor.  Motorların ağırlık tasarrufunun sağlanması ile menzil ve performans için ince kablolamaya yer verileceği de Porsche tarafından verilen bilgiler arasında yerini alıyor.

2019 Porsche Taycan Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – 2019 Porsche Taycan Alınır Mı?

Porsche Taycan Fiyatı

Şuan itibarıyla 10 bin kişinin sipariş listesine aldığı Porsche Taycan’ın satışının 25 bin adet olması bekleniyor. Modelin üretimde 40 uzman personel çalışırken, özellikle motor üzerinde ciddi çalışmalara yer verilmiştir. Bu kadar titiz çalışma sonucu ortaya çıkacak aracın fiyatının da 75 bin dolar ile 80 bin dolar arasında olacağı ise beklentiler arasında yer alıyor.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.