2023 Porsche Macan Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – 2023 Porsche Macan Alınır Mı?

Porsche ailesine katılan yeni Macan, mini SUV kategorisinde yerini aldı. En son olarak 2014 yılında Macan modelini ortaya çıkaran ve bu modelde 350.000 satış potansiyeline ulaşan Porsche, en başarılı araçlar kategorisine Macan modelini ekledi ve bu modelin 2019 serisini de üreterek yepyeni bir teknolojiyle karşımıza geldi. Gerçekten iç teknolojisiyle ve dış görünüşüyle muhteşem bir yapıya sahip olan Macan modeli, bakalım 2019 serisiyle beraber neler getiriyor?

Teknik Özellikler ve Değişimler

Porsche, yine 2.0 litrelik turboşarjlı motorunu kullanmaya devam edecek. 248 beygir yerine artık 300 beygirlik güç üretmeyi başaran Macan modeli, şuan için sadece benzinli motoruyla karşımıza çıkıyor. Macan Panamera S modelinde ise önceleri 335 beygirlik güç üretilirken, artık bu beygir gücü 355 güce ulaşmış durumda. İlk motorda 52 ve ikinci motorda 20 beygir fark olması, aracın bir hayli geliştiğinin göstergesi oluyor.

Konforuyla ve yol tutuşuyla yine adından fazlasıyla söz ettirmeyi hedefleyen yeni Macan modelinde, beklenildiği gibi dizel motor seçeneği kesinlikle kullanılmayacak. Tam aksine iddialara göre, motor seçeneklerinin arasında hibrit motor da bulunabilir.

Tasarımsal Değişiklikler Neler?

Aracın tasarımsal değişikliğine baktığımız zaman da, dikkatimizi ilk olarak çeken şey, yeni modellerin makyajlı olmasıdır diyebiliriz. 2019 Macan makyajlı modeliyle karşımıza gelen Porsche, orta kısımda birleşen led stop lamba ilave etmeyi de unutmamış.

20 – 21 inç boyutlarında değişen jantlar, aracın dış tasarımında değişikliğe gidildiğini hemen belli ediyor. Ayrıca aracın renk seçeneklerine baktığımız zaman da Miami Blue, Dolomite Silver Metallic, Mamba Green Metallic ve Crayon seçeneklerini görebiliyoruz.

Aracın iç tasarımına baktığımız zaman da, önceki modellere göre eğlence ekranının daha da büyüdüğünü söyleyebiliriz. Önceki modellerde bu ekran boyutu 7 inç kullanılırken, 2019 modellerde 11 inç boyutuyla karşımıza gelecek. Gerçek zamanlı trafik bilgisi, geliştirilmiş sesli kontrol ve akıllı telefon uygulamasını da, bu eğlence ekranında rahatlıkla görebiliyoruz.

Aracın Fiyatı Nedir?

Porsche’nin Türkiye’de bulunan şubeleri sınırlı olduğu için haliyle çok farklı yerlerden fiyat bilgisi edinemiyoruz. Aracın 2.0 litrelik benzinli fiyatı İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul, Antalya ve Bursa şubelerinde 385.000 TL olarak belirlenmiş.

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. Sinem dedi ki:

    Porsche en yeni Macan mini-SUV’unu Paris motor şovuna getirdi ve belirgin bir iyileştirme tasarımı, konfor, bağlantı ve kullanım vaat ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.