Yurdışından iPhone 7 Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

Ülkemizdeki oldukça yüksek vergi oranlarından dolayı iPhone 7 fiyatları diğer ülkelere oranla bir hayli fazla. iPhone 7’yi yurtdışından alacak yada gertirtecekseniz Yurdışından iPhone 7 Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey yazımızı mutlaka okuyunuz.

iPhone 7 almak için bazıları yurtdışına gidecek akrabalarına telefon siparişi veriyor bazısı da Amerika’ya bile gidip almanın daha ucuza geleceğini düşünüyor. iPhone 7 plus 32gb Newyorktan %8.5 vergisi ve bizdeki kayıt parasıyla  2650tl gibi bir fiyata geliyor. Türkiye satış fiyatının 3800 tl olduğunu düşünürsek karlı bir alışveriş oluyor.

En Ucuz iPhone 7 Hangi Ülkede Satılıyor ?

En Ucuz iPhone 7 Plus Hangi Ülkede Satılıyor ?

Yurdışından iPhone 7 Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 4 Şey

1- Öncelikle Amerika’dan alınan iPhone 7’nin modeline dikkat etmelisiniz. (Modelden kastettiğim iPhone 7 veya iPhone 7 Plus değil.)

Amerika ve Türkiye arasındaki bağlantı teknolojisi farkından dolayı her iPhone 7’yi Türkiye’de kullanamazsınız.. (Model numarasına göre uyumluluk listesini şuradan görebilirsiniz: Tıklayın)

Listede şu an Türkiye yok. Siz GSM uyumlu olup olmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Aşağıdaki modeller Apple Store tarafından tavsiye edilen modeller:

iPhone 7/Plus
A1778 GSM
A1784 GSM

Genelde T-mobil ve Verizon olanlar problemsiz oluyor.

2- Ayrıca bir de Sim-free veya Unlocked meselesi var. Amerika’da bir operatörle çalışan iPhone diğer operatörler için kilitleniyor. Ama Türkiye’ye geldiğinizde bizdeki operatörler için herhangi bir kilit olayı yok. (vodafone, avea, turkcell)

2-  Sahibinden.com gibi sitelerde Amerikadan getirilmiş ürünler satılıyor. Bu ürünleri alırken, öncelikle operatörünüzde çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Çalışıyorsa pasaport kaydının yapılmış olması gerekiyor.

Yurtdışından getirilen bir telefon 120 gün çalışabilir. Eğer bu süre içerisinde kayıt ettirmezseniz kilitlenir. Bu konuda sıkıntı yaşamamak için ya pasaporta kayıtlı olup olmadığını kontrol edin ya da elinizde son 1 ay içinde yurtdışına çıkılmış bir pasaport olsun.

Pasaport kaydı için de 150-200 TL gibi bir rakam da ayırmanız gerekiyor.

3- Yurtdışından 1 kişi 1 telefon getirebilir ve 2 yılda pasaporta işlenebilecek telefon sayısı da 1’dir.  Fazlası kaçakçılığa giriyor. İnternette 100-150 TL karşılığında kendi pasaportlarına kaydettiren satıcılar da var. Ama tavsiye etmiyoruz.

4- Yurtdışından getirilen iPhone’larda servis konusunda sıkıntı çıkabilir.

En basitinden, Amerika’da cep telefonlarına 1 yıl garanti uygulanıyor. Ülkemizde de 2 yıl garanti kuralı var. Apple servisleri de yurtdışından aldığınız telefona 1 yıl garanti uygulayabilir. Hatta gelen haberlere göre yukarıda model numaralarını yazdığım iPhone 7/Plus modellerine servis hizmeti veriliyormuş..

Tüm bunlardan sonra bize kalırsa; iPhone 7 veya iPhone 7 Plus’ı Türkiye’den satın aldığınızda iki yıl süren garanti, Türkiye’de herhangi bir uyum sorunu olmaksızın kullanma, kayıt için pasaport aramama gibi avantajlara sahip oluyorsunuz. Bu hususları da hatırlatmak gerekiyor.

Merhabalar,

Tamam.org
Tamam.org

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.