İş Hayatında Asla Yapmamanız Gereken 5 Kusurlu Hareket

Bu yazımızda başarıya ulaşmak için İş Hayatında Asla Yapmamanız Gereken 5 Kusurlu Hareket nedir anlatacağız.

Çalışmak, iş hayatı bazılarımız için geçinmek için bulunduğumuz yer bazılarımız için ise hayatın tam ortası.Yani yaşamak için çalışıyoruz yada çalışmak için yaşıyoruz.

İş dünyasının kuralları başkadır, gerçek dünyanın kuralları bambaşka. İş hayatına yeni atılanlar bu kuralları bilmedikleri ya da önemsemedikleri için ilk işlerinde bocalayabiliyor ve kariyerlerine 1-0 yenik başlıyorlar.

Bazen sinirlerinizi yıpratan iş arkadaşları, bazen yetişmeyen raporlar, bazen trafik ya da ailevi problemler üzerinize gelse de bu tarz şeylerin işyerinde yanlış davranışlar sergilemenize neden olmaması için elinizden geleni yapmalısınız. İşte İş Hayatında Asla Yapmamanız Gereken 5 Kusurlu Hareket

İş Hayatında Asla Yapmamanız Gereken 5 Kusurlu Hareket

1. E-maillerinize cevap vermekte acele etmeyin.

Şüphesiz ters düştüğünüz ya da sizi sinirlendiren kişiler, çalışanlar, müşteriler olacaktır. Şayet mesaj trafiğinde sizi öfkelendiren bir durum olursa, cevap yazmayın. Siniriniz geçene kadar birkaç saat ya da birkaç gün maile yanıt vermeyin. Ayrıca yazdığınız mesajları göndermeden önce bir kere daha okuyun. “Gönder” tuşuna bastıktan sonra çok geç olabilir.

2. Ofise tıkılıp kalmayın.

İnsanlarla tanışmak, yani daha bilinen bir ifadeyle network yapmak iş dünyasının olmazsa olmazıdır. 10 yıldır görmediğiniz bir üniversite arkadaşınızla karşılaşmak, size umulmadık yeni iş fırsatları doğurabilir. Yani çok meşgul olmanız, çevre edinmek için toplantılara veya konferanslara katılmamanız için bahane değildir. İşler bu tür ortamlarda bağlanır.

3. Gideceğiniz yere gecikmeyin.

Hangi sebeple olursa olsun katılmanız gereken bir toplantıya gecikmeniz, insanlar, çalışanlar veya müşteriler tarafından tek bir şekilde yorumlanır. İnsanlar ya sizin umursamaz biri olduğunuzu ya da öz disiplinden yoksun olduğunuzu düşünür. Hakkınızda “Kim bilir nerede söndürdü kandili?” şeklinde konuşulmaması için dakik olun. Güvenilebilirlik, sağlam iş ilişkileri geliştirmek için esastır.

4. Herkesle her şeyi konuşmayın.

Mail atarken “tümünü yanıtla” butonundan uzak durun. Yani şöyle: İş hayatında çalışanlarınıza “birliktelik” duygusu vermeniz, onların moral ve motivasyonunu artırır. Ancak bir meseleyi, o meselenin muhatabıyla konuşarak halletmeniz diğer çalışanların gereksiz yere vakit kaybetmesini önler.

5. Bedeninize ve zihninize eziyet etmeyin.

Aşırı uykusuzluk, sinirlilik ve moral bozukluğu yanlış kararlar vermenize neden olur. Uzun saatler boyunca çalışmaktan kaçınmayabilirsiniz. Ancak bedenen ve zihnen dinlenmezseniz uzun vadede tükenirsiniz, piliniz biter. Bu nedenle, en azından akşamları iş dışı şeylerle uğraşın. Spor yapın, sinemaya gidin, arkadaşlarınızla kahve için. “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.” diye boşuna söylememiş atalarımız.

Güçlü Bir İzlenim Bırakabilmek için 6 Önemli İpucu

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.