Google Chrome Nasıl Sıfırlanır?

Google Chrome’da yaşanan hatalarda ya da kullanıcı değişikliklerinde Google Chrome’da yer alan sıfırlama seçeneği kullanılabilir. Sıfırlama işlemleri yapıldıktan sonra tarayıcı ilk kurulum sonrasındaki ayarlarına dönmektedir. Bu açıdan kişilerin tüm bilgilerinin de silineceği unutulmamalıdır.

Eğer kişiler Gmail hesabı üzerinden yer imleri ve Google Chrome ayarlarını yedeklemişse, sıfırlama işlemleri sonrasında tüm bilgiler oturum açılarak tekrar alınabilir. Fakat özellikle uzantılardan kaynaklı yaşanan sorunlar varsa, bu işlemler yapılsa dahi tekrar oturum ile geri yükleme yapılacağı için sorunların yaşanması söz konusu olabilir. Bu bakımdan kişilerin bu detayı da göz önünde bulundurması gerekir.

(Google Chrome Nasıl Güncellenir?)

Google Chrome sıfırlama işlemleri için tarayıcının ayarlar bölümüne giriş yapılması gerekmektedir.

Google Chrome Nasıl Sıfırlanır-1

Ayarlara giriş yapılığında tarayıcı üzerinden yapılabilen tüm ayarlar ekranda yer alır.

Google Chrome Nasıl Sıfırlanır-2

Kişilerin sıfırlama işlemleri için en alt bölümünde yer alan gelişmiş ayarları göster seçeneğini açması gerekir.

(Chrome Tarayıcısını Hızlandırmanın Yolları)

Google Chrome Nasıl Sıfırlanır-3

Gelişmiş ayarlar açıldığında ise yine en altta yer alan sıfırlama bağlantısı kullanılarak sıfırlama işlemleri yapılabilir.

Google Chrome Nasıl Sıfırlanır-4

Google Chrome sıfırlama işlemleri belirtilen şekilde kolaylıkla yapılabilmektedir. Özellikle bilgisayarı bir daha kullanmayacak ya da yapılan işlemlere ulaşılmasını istemeyen kişiler bu seçeneği değerlendirebilir.

Sevebilirsin...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir