Driver (Sürücü) Nasıl Yüklenir?

Driver nasıl yüklenir

Bilgisayarımıza format atıktan sonra ve ya yeni bir İşletim sistemi kurduktan sonra genellikle karşılaştığımız  en büyük sorun, tanınmayan aygıt sürücüleridir. Halbuki aygıtların sürücülerini bulmak aslında çok basit.

Yeni bir işletim sistemi yükledikten sonra ( Windows Xp,7,8), bilgisayarınıza bağlı olan bazı donanımları Windows tanımayabilir.
Her ne kadar yeni Windows sürümlerinde tanınmayan cihazlar yok denecek kadar azalsa da, böyle bir sorunla karşılaşabiliyorsunuz.

Normalde sistem kurulduktan sonra bilinmeyen aygıtların olduğunu öğrenen kullanıcılar, kara kara bunları nasıl bulacaklarını düşünürler.
Halbuki, bilinmeyen aygıtın ne olduğuna dair, aygıtı nasıl bulacağınıza dair tüm ipuçlarını kurduğumuz işletim sisteminin içinde saklı.
Klavyenizde (Ctrl’nin Yanında) Windows logosu bulunan tuşa basın veya Başlat menüsüne tıklayın.
Arama kutusuna Aygıt yöneticisi yazın ve sonrasında bilinmeyen aygıtlarınıza göz atın.

Eğer sarı üçgen içerisinde siyah ünlem işareti ile gösterilen kısımlarda aygıtın adı yazıyorsa, daha da şanslısınız, ikinci adıma geçmeden aygıtın ismini internet arama motorunuza yazıp sürücüyü arayabilirsiniz.
Eğer aygıtın ismi yerine “Bilinmeyen aygıt” yazıyorsa, ikinci adıma geçmeniz gerekir.

Bilinmeyen-aygıt

İkinci adım nedir?

Bilinmeyen aygıt yazan yerin üzerine çift tıklayın. Karşınıza bir pencere açılacak. Açılan pencerenin üst taraftaki sekmelerinden Ayrıntılar’a tıklayın.

Ayrıntılar sekmesine açıldıktan sonra Özellik yazan yerin altında bulunan açılır kutuya tıklayın ve ardından Donanım Kimlikleri seçeneğini seçin.
Sürücüsünü bulamadığınız aygıta dair donanım kimliği, aşağıda bulunan Değer adı altında büyük beyaz kutu içerisinde çıkacaktır.

Donanım-kimlikleri

Çıkan değerlerden en üsttekine sağ tıklayın ve Kopyala ‘ya tıklayın.

Kopyaladığınız bu kodu, Google’da aratabilirsiniz.
Yapıştırdığınız değerin ardından driver, download, indir, sürücü, yazılım ve benzeri anahtar kelimeler ekleyerek daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz.
Aygıtın sürücüsü meydana çıkmasa da, aygıtın ismi çıkacaktır. İsmini öğrendikten sonra da detaylı bir arama yaparak sürücüsünü bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak, yukarıdaki donanım için Google‘da arama yaptığımızda bu sonuç ortaya çıkıyor:

Google-sürücü-arama

Görüldüğü gibi anahtar kelimeleri kullanmadan yapılan basit bir Google aramasında dahi cihazın ismini bulabiliyorsunuz. Daha sonrasında ise sürücüyü, bilgisayarınıza indirmeli ve kurmalısınız.

Kaynak: Ham Tekno

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.