Android Telefon Hafıza Kartını Görmüyor Sorunu Çözümü

Android cihazlar akıllı telefon ve tablet piyasasında oldukça yaygınlar ve ülkemizde de yüksek tercih rakamlarına sahipler. Eğer siz de bir Android akıllı telefon veya tablet kullanıyorsanız zaman zaman her elektronik cihazda karşılaşabileceğiniz gibi Android cihazlarda da farklı problemlerle karşılaşabiliyorsunuz. Android cihazlarda yaygın olarak karşılaşılan problemlerden biri Android cihazların ek depolama alanları olan hafıza kartı ile ilgili olan problemler. Birçok Android kullanıcısı Android cihazının dahili depolama alanı yeterli gelmediği için MicroSD hafıza kartları kullanarak depolama alanlarını genişletmeyi, fotoğraf, video ve müzik dosyalarını bu ek depolama alanlarına kopyalamayı tercih ediyor. Fakat bazen işler umulduğu gibi gitmiyor ve Android cihazlar hafıza kartlarını tanımayabiliyorlar. Eğer Android telefon hafıza kartını görmüyorsa birkaç çözüm yolu mevcut. Bu yazımızda da bu çözüm yollarından bahsedeceğiz.

Android Cihazınıza Yeni Bir Hafıza Kartı Takacaksanız

Eğer Android cihazınıza yeni aldığınız veya daha önceden kullanılmayan bir hafıza kartını taktığınızda Android tablet veya telefonunuz bu hafıza kartını görmüyorsa hafıza kartının içindeki verilerin silinmesi problem olmayacaktır. Bu tür durumlarda hafıza kartını formatlamanız probleminize çözüm olabiliyor. Bu işi ilk önce Android cihazınız üzerinden yapmanızı tavsiye ediyoruz. Android cihazınızın hafıza kartını formatlamak için öncelikle Android cihazınızın Ayarlar bölümüne gidin. Ayarlar menüsü açılınca “Depolama” seçeneğini seçin. Depolama menüsü açıldığında da menüyü en aşağıya kaldırın ve “Hafıza kartını formatla” seçeneğini seçin. Eğer bu seçeneğe ulaşamıyorsanız işlemi bilgisayarınızdan yapmanız gerekebilir. Hafıza kartınızı bilgisayarınıza bağlamak için bilgisayarınızdaki dahili kart okuyucusunu kullanabilir veya piyasada bulabileceğiniz çok pahalı olmayan kart okuyuculardan birini satın alabilirsiniz. Bu yolla hafıza kartınızı bilgisayarınıza tanıttıktan sonra tıpkı bilgisayardaki bir sabit disk parçasını formatlar gibi hafıza kartınızı formatlayabilirsiniz.

Android Cihazınız Kullandığınız Hafıza Kartını Birden Görmemeye Başladıysa veya İçerisindeki Verileri Kaybetmek İstemediğiniz Bir Hafıza Kartını Kullanmak İstiyorsanız

Android cihazlarımızda bir süredir kullanmakta olduğumuz hafıza kartlarında kimi zaman veri yazma hataları oluşabiliyor. Bunun yanında daha önceden kullandığımız, sonradan çıkararak bir kenarda sakladığımız hafıza kartlarını yeniden kullanmayı tercih edebiliyorsunuz. İşte bu durumlarda ilk adımda hafıza kartınızı formatlamak içindeki verilerin kaybolacağı anlamına geldiği için geçerli bir çözüm olmayabiliyor. Bu nedenle ilk önce hafıza kartınızı az önce anlattığımız gibi kart okuyucunuz aracılığıyla bilgisayara bağlamanızı ve sonrasında bir dosya kurtarma programıyla içerisindeki verileri kurtarmayı denemenizi tavsiye ediyoruz.

Dosyalarınızı bir dosya kurtarma programıyla kurtardıktan sonra hafıza kartınızı bilgisayarınızdan veya Android cihazınız üzerinden formatlayabilir ve çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Mehmet Kalaycı

22 yaşındayım. Selçuk Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık okuyorum. 2006 yılından bugüne internet reklamcılığı içindeyim. Güncel konuları kendi yorumum ile sizlere aktararak bilgilenmenizi amaçlayan biriyim.

Sevebilirsin...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.